Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru

podrska_hero
UNICEF Srbija/2020

O

Roditelji i primarni pružaoci nege imaju važnu ulogu u razvoju svoje dece. Podsticajna nega koju pružaju ključna je za oblikovanje i rast mozga kod male dece, što postavlja čvrst temelj za zdrav razvoj i celoživotno učenje.

Dokazi iz raznih zemalja pokazuju da, kada pružaoci nege aktivno učestvuju u kvalitetnoj igri i čitaju svojoj deci, to kao ishod može imati bolje rezultate u učenju koji traju tokom celog života.

LEGO Fondacija je 29. oktobra 2019. godine najavila novo partnerstvo sa UNICEF-om u cilju podrške aktivnostima roditelja koje promovišu interakciju kroz igru, unapređuju globalno znanje i podršku programima usmerenim na roditeljstvo kroz igru i podstiču potrebu primarnih pružalaca nege da primenjuju učenje kroz igru u ranim godinama.

Ovo partnerstvo u skladu je sa opredeljenjem Fondacije za 2019. godinu koja se obavezala da će raditi na širenju uspešnih programa koji podržavaju roditelje i pružaoce nege da jačaju razvoj svoje dece kroz igru. Iako obilje dokaza potvrđuje dobrobiti programa podrške roditeljstvu kroz igru, ovakvi napori retko dosežu dalje od lokalnog nivoa.

LEGO Fondacija, kroz svoju inicijativu podrške roditeljstvu kroz igru, ulaže u podsticanje ovih programa i razvoj znanja kako bi se osigurala održivost i dalje širenje.

Fajlovi dostupni za preuzimanje