Trimite acum un SMS cu textul "COPIL" la 8844 și donează 2 euro pe lună!

Donează acum și ajută-i pe Leonard și pe alți copii ca el. Mulțumim!

Leonard 4 - children with disabilities campaign
UNICEF/Adrian Holerga

Lecția lui Leonard: Fericirea e alături de familie

Leonard locuiește în Marginea, lângă Buhuși, județul Bacău. S-a născut acum 12 ani cu coloana vertebrală strâmbă și apoi a fost diagnosticat cu pareză spastică și hidrocefalie. La un an și câteva luni după naștere, a făcut o criză căreia abia i-a supraviețuit.

Danielei, mama lui, îi este încă greu să spună ce-a simțit atunci. Alături de Daniela i-au fost familia și echipa comunitară din Buhuși. Mediatoarele sanitare Mihaela Stoleriu și Gabriela Stan i-au spus mamei că are dreptul la certificat de handicap. „Au mers cu mine peste tot. M-au susținut, au fost prezente mereu. Mă sună și-mi spun: vezi că trebuie să faci asta și asta. Au sufletul foarte mare și bun”, povestește Daniela.

După ce mama a făcut cerere de școlarizare la domiciliu, Leonard a început să primească vizitele învățătoarei Ramona Tărcuță. Pentru ea, Leonard e „un elev silitor, inteligent și deschis la minte. E elevul ideal, care și-ar găsi locul într-o clasă. E cuminte și amuzant”.

„La școală n-o să renunț niciodată. Doar atunci când o da el semne că nu mai poate”, mărturisește mama.  

Ocrotit de dragostea mamei, Leonard se trezește și-și face temele, se joacă și visează la viitor. Are trei prieteni care îl vizitează și cu care se joacă. Își dorește multe cadouri de sărbători. „De Crăciun”, spune el, „nu trebuie să fii supărat. Trebuie să fii fericit, să ai familia lângă tine. Eu sunt fericit”. 

Leonard este unul din beneficiarii proiectului „Pachetul Minim de Servicii” implementat de UNICEF, prin intermediul căreia mama a primit acces la ajutorul financiar și îngrijirea medicală necesară copilului ei, dar și la educație la domiciliu.


Trimite acum un SMS cu textul "COPIL" la 8844 și donează 2 euro pe lună!


Donează și ajută-i pe Leonard și pe alți copii ca el. Mulțumim!

Pentru fiecare copil, sănătate. 

Leonard 6 - children with disabilities campaign
UNICEF/Adrian Holerga
Leonard 5 - children with disabilities campaign
UNICEF/Adrian Holerga