Frânturi de viaţă

Poveşti umane

Foto eseuri

 

Poveşti umane

Între două lumi
Într-un cartier din Bucureşti, pe un teren viran aflat între un modern Mall şi un hipermarket, în plin câmp străbătut de o cale ferată dezafectată, o comunitate rromă locuieşte într-un cartier din barăci improvizate. Apa o aduc de la câţiva kilometri

Soarele de după furtună
Mihai e un băieţel de doi ani din Costeşti, o comună în mijlocul judeţului Iaşi, unul dintre cele şase judeţe lovite de inundaţiile din iulie 2008. Casa lui Mihai a fost afectată serios de viitură. E greu de spus dacă a înţeles ce s-a întâmplat sau ce-o s

Primul drept al copilului
Copiii hraniti cu lapte matern o perioada cât mai îndelungata sunt echilibrati emotional, se integreaza social mult mai usor si au un coeficient de inteligenta mai ridicat.

Copiii deschişi, zâmbitori de la „Crinul Alb”
Mulţi copii cu dizabilităţi din România sunt abandonaţi în maternităţi sau lăsaţi pe mâna instituţiilor statului de protecţia copilului. Pentru a înţelege ce posibilităţi le rămân acestor copii, m-am hotărât să vizitez un proiect sprijinit de UNICEF.

O poveste despre curaj
O experienţă amară atât pentru familie cât şi pentru tânărul care află că este infectat cu virusul HIV, diagnosticarea este o măsură necesară. UNICEF a sprijinit Fundaţia Alături de Voi în acordarea de consiliere tinerilor seropozitivi şi familiilor lor.

Copiii neglijaţi din Fundulea
În Fundulea, copiii sunt neglijaţi din cauza unei lupte vizibile pentru prosperitate. Centrul de zi UNICEF IKEA îi ajută pe copiii ce prezintă riscul de a fi exploataţi prin muncă, de a nu fi lăsaţi să îşi trăiască copilăria sau de a fi abandonaţi.

Curcubeul
Aceasta este o poveste despre culoarea neagra transformata în Curcubeu. Cum si cine poate face aceasta minune? va veti întreba. Raspunsul il veti gasi singuri, dupa ce veti termina de citit rândurile care urmeaza.

Cautându-l pe Micul Prinţ
Este interesant ca toata lumea constientizeaza importanta educatiei, si în special a celei timpurii, în formarea si viitorul copilului; prea putini însa doresc, sau au timp, sa se implice. Nu trebuie decât sa-ti amintesti de momentele când ...

 

 
Search:

 Email this article

unite for children