Alocarea resurselor financiare pentru sănătatea copilului în sistemul de sănătate din România

Alocarea eficientă a diferitelor tipuri de resurse la nivelul asistenței medicale primare, secundare și terțiare reprezintă un aspect esențial pentru sănătatea și buna dezvoltare a copiilor din România.

Repere de interes

Alocarea eficientă a diferitelor tipuri de resurse la nivelul asistenței medicale primare, secundare și terțiare reprezintă un aspect esențial pentru sănătatea și buna dezvoltare a copiilor din România. Sănătatea copiilor afectează în mod direct atât costurile sociale curente, cât și viitorul societății.

Pentru explorarea alocării resurselor pentru sănătatea copiilor și a adolescenților, la nivel primar, secundar și terțiar, Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu biroul UNICEF România, a desfășurat acest studiu de cercetare în perioada martie — octombrie 2021. Principalul obiectiv al acestui studiu de cercetare îl constituie identificarea și descrierea unei imagini de ansamblu asupra procesului de alocare și cheltuire a resurselor pentru sănătatea copiilor sub 18 ani și a modului în care sunt distribuite acestea la nivelul asistenței medicale primare, secundare și terțiare.

Alocarea resurselor financiare pentru sănătatea copilului în sistemul de sănătate din România
Autor
Carina Daiana Țînțaș, Monica Georgiana Brînzac, Mihai Negrea, Ioana Negrea, Francesca Csutak, Marius-Ionuț Ungureanu
Data publicării
Limbi
Română, Engleză