Îmbunătățirea calității serviciilor de îngrijire antenatală și a rezultatelor obținute pentru făt

Urmărirea dezvoltării sarcinii permite prevenirea complicațiilor.

Repere de interes

Urmărirea dezvoltării sarcinii permite prevenirea complicațiilor și informarea femeilor cu privire la pașii importanți pe care îi pot urma pentru a proteja copilul și pentru a asigura o sarcină sănătoasă (Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, 2017).

În România nu există o imagine de ansamblu a serviciilor de îngrijire oferite gravidelor, ci fragmente ale acestei imagini. Această cercetare vine în întâmpinarea gravidelor, familiilor, a tuturor decidenților și responsabililor de sănătatea femeii cu scopul de a prezenta obiectiv starea actuală a îngrijirii antenatale în România.

În acest sens, am analizat cadrul legislativ actual al serviciilor prevăzute și am prezentat scenarii pentru o îngrijire ideală a gravidei. Au fost utilizate cele mai bune date și practici disponibile și s-a concentrat pe serviciile antenatale prestate, având ca scop propunerea de mecanisme de îmbunătățire și consolidare pe termen scurt, mediu și lung a serviciilor de îngrijire antenatală.

Îmbunătățirea calității serviciilor de îngrijire antenatală și a rezultatelor obținute pentru făt
Autor
Monica Georgiana Brînza, Diana Nemeș, Larisa Maria Pintea, Irina Mateescu, Ioana Cristina Rotar, Mihai Mara, Marius Ionuț Ungureanu, Denis Florea
Data publicării
Limbi
Română