#StămAcasă – Jurnal de copil în timpul pandemiei de COVID-19 - Blog 5

O mini-serie de bloguri scrise de copii pentru copii

Diana & Alexandra
26 Martie 2020
Bun găsit! Timp petrecut cu sine? Ocazia de a învăța lucruri noi? Cărți pentru care nu ne găsim niciodată timp, dar pe care ne dorim tare mult să le citim?
Pentru fiecare dintre noi perioada aceasta aduce multe necunoscute și dificultăți. Cum să facem să transformăm frustrarea statului în casă în ceva pozitiv? Iată câteva propuneri de la Diana și de la Alexandra, de la Boardul Copiilor. 
#StămAcasă

Personal, văd această perioadă ca momentul oportun pentru a petrece timpul eu cu mine. Este adevarat că după mai multe zile de stat în casă se instalează plictiseala, dar avem câteva arme la dispoziție pentru a o învinge! Pun cărțile și filmele pe primul loc. Recomand “Jurnalul Annei Frank”. Momentan citesc “Legea pe-ntelesul tinerilor”, pentru că din programa școlară lipsesc cu desăvârșire educația civică și cea juridică.

Legat de filme, recomand “Green Book”, pentru că oferă o amplă viziune asupra rasismului, fenomen pe care îl întâlnim și din cauza COVID-19.

Sunt o persoana sportivă și foarte activă așa că nu îmi pot petrece această perioadă pe un scaun sau in pat. Fac gimnastica și yoga in fiecare dimineața (dacă aveți curte e cu atat mai bine) și nu neglijez dieta sănătoasă. 

Diana, 16 ani, Brezoi, Vâlcea

 

 

Sunt o persoana sportivă și foarte activă așa că nu îmi pot petrece această perioadă pe un scaun sau in pat. Fac gimnastica și yoga in fiecare dimineața.

Diana, 16, Brezoi, Vâlcea
Diana
Arhiva personala
Alexandra
UNICEF/ Anamaria Dinulescu

Perioada în care ne-a fost recomandat să limităm contactul cu alte persoane și să evităm ieșitul afară m-a făcut să realizez cât de puțin timp petrec, de fapt, cu mine.

Alexandra, 17, Coada Malului, Prahova

Perioada în care ne-a fost recomandat să limităm contactul cu alte persoane și să evităm ieșitul afară m-a făcut să realizez cât de puțin timp petrec, de fapt, cu mine. Am folosit zilele de stat acasă ca pe un prilej pentru filmele care “trebuie neapărat văzute cândva, dar nu acum, poate când voi avea timp”.

O scurtă privire spre biblioteca mea și am regăsit cu ușurință cărțile pentru care nu există niciodată un moment potrivit. Așa că priviți acest timp petrecut în interior cu o doză de optimism: e momentul perfect pentru a investi în voi și în pasiunile voastre.

Dar cel mai important, e momentul perfect în care puteți demonstra faptul că sunteți responsabili și vă pasă de cei din jurul vostru. 

Alexandra, 17 ani, Coada Malului, Prahova

 


Și, pentru a ne descreți frunțile și a ne informa în același timp, te invităm să vizionezi pe TikTok UNICEF în România câteva filmulețe realizate de Boardul copiilor.