Parlamentul Educa╚Ťiei

Despre

Parlamentul educa╚Ťiei

 

­čöÁ Anul 2020 a fost un an al schimb─ârilor, care a venit cu mari provoc─âri pentru noi to╚Ťi. Printre cele mai afectate sectoare ale societ─â╚Ťii se afl─â, ├«ns─â, sectorul educa╚Ťional din Rom├ónia. Peste 900 de mii de elevi nu au avut acces la internet ╚Öi, implicit, la educa╚Ťie ├«ncep├ónd din luna martie, iar acest lucru a ad├óncit, ├«n cele mai multe cazuri, clivajele deja existente ├«n sistemul de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt.

­čöÁ Cele dou─â runde de alegeri din anul 2020, alegerile locale ╚Öi alegerile generale, au provocat partidele s─â g─âseasc─â solu╚Ťii fezabile pentru educa╚Ťie, care s─â aib─â un impact real ╚Öi rapid pentru elevii din Rom├ónia. Odat─â cu instalarea noului Parlament, putem vorbi, ├«n adev─âratul sens al cuv├óntului, despre o nou─â etap─â pentru educa╚Ťie.

­čöÁ ÔÇťParlamentul Educa╚ŤieiÔÇŁ este un material realizat de c─âtre Consiliul Na╚Ťional al Elevilor, cu sprijinul Reprezentan╚Ťei UNICEF ├«n Rom├ónia. Acest material ini╚Ťiat de c─âtre elevii din Rom├ónia este menit s─â expun─â principalele probleme din sistemul educa╚Ťional la momentul actual (Februarie 2021) ╚Öi s─â propun─â solu╚Ťii fezabile pentru acesta.

Download document

(PDF, 1,55 MB)