UNICEF trimite provizii esențiale suplimentare pentru copiii ucraineni

19 Martie 2022
Ukrainian child
UNICEF/Alex Nicodim

NEW YORK, 18 martie 2022 – Începând cu 17 martie 2022, UNICEF a expediat 85 de camioane transportând 858 de tone de provizii de urgență pentru a sprijini copiii și familiile din Ucraina afectată de război și din țările vecine. Din acest total, 78 de camioane cu peste 780 de tone au fost trimise în Ucraina, iar restul de șapte camioane au fost trimise în țările învecinate.

Un total de 34 de camioane a sosit deja în Ucraina, fiind așteptate mai multe livrări în zilele următoare.

Trei camioane au sosit în Polonia - unde materialele vor fi folosite pentru a amenaja spații sigure Blue Dot pentru femeile și copiii refugiați din Ucraina.

Trei camioane sunt în drum spre România, iar un camion se îndreaptă spre Moldova.

Camioanele expediate până în prezent transportă provizii medicale, truse de igienă, materiale pentru educație și recreere pentru copii și adolescenți, precum și pături și îmbrăcăminte de iarnă pentru copii.

 

 

Contacte media

Cătălin Pruteanu
Media Consultant
UNICEF România
Tel: + 40 726 107 799

Despre UNICEF 

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.