UNICEF invită elevii și profesorii din România să ia parte la Cea mai mare lecție din lume

Invitația este făcută cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor copilului sărbătorită pe 20 noiembrie

15 Noiembrie 2023
Children in school drawing hearts on the blackboard
Moldovan/UNICEF

București, 15 noiembrie 2023. UNICEF în România lansează și în acest an o invitație cadrelor didactice și elevilor din România de a participa la Cea mai mare lecție din lume, un proiect care promovează utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în procesul de învățare, astfel încât copiii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toți.

Planul de lecție pe care UNICEF îl propune elevilor și profesorilor se referă la schimbările climatice și poluare, în special poluarea apei, care reprezintă teme de mare interes pentru copii și adolescenți. Conform unui recent sondaj desfășurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondenții români, copii și tineri, au declarat că sunt preocupați de schimbările climatice, 85% declarând că sunt afectați de aceste schimbări în prezent.

Profesorii se pot înscrie accesând linkul www.qie.ro/drepturilecopilului pentru a descărca materialele didactice. După desfășurarea lecției, cadrele didactice pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic. Durata lecției este de aproximativ 60 de minute și este destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, putând fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare.

Îmi face deosebită plăcere să adresez și în acest an o caldă invitație profesorilor și elevilor din România de a participa în excelentul proiect Cea mai mare lecție din lume. Pentru copii, este o ocazie excelentă de a învăța despre obiectivele de dezvoltare durabilă și drepturile copiilor, așa cum sunt ele stipulate în Convenția cu privire la drepturile copilului, a cărei adoptare o sărbătorim pe 20 noiembrie. Tematica lecție este de mare interes pentru tineri, care au dreptul de a trăi și dezvolta într-un mediu curat și sigur”, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

În fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, UNICEF aniversează Ziua internațională a drepturilor copilului la nivel global. Este o zi de acțiune pentru copii, de către copii. În 2023 se împlinesc 34 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul de drepturile omului cel mai ratificat de la nivel internațional.

Află de aici mai multe detalii despre Ziua internațională a drepturilor copilului

Accesează aici Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Accesează aici Convenția cu privire la drepturile copilului, versiunea pentru copii.

Contacte media

Cătălin Pruteanu
Media Officer
UNICEF Romania
Tel: +40 726 107 799

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.