Notă informativă referitoare la tentativele de fraude online

10 Februarie 2023
a short announcement urging donors to continue to safely support UNICEF
UNICEF

București, 10 februarie 2023. În contextul relatărilor recente din mass-media despre apariția unor tentative de fraudă online prin care s-ar solicita donații în numele unei organizații internaționale care colaborează cu UNICEF, pentru sprijinirea victimelor cutremurelor din Turcia și Siria, Reprezentanța UNICEF în România precizează că nu solicită donații prin intermediul altor organizații și că paginile prin care donatorii pot contribui în siguranță la sprijinirea victimelor cutremurului sunt:

https://www.unicef.org/romania/ro/    

www.cutremur.unicef.ro

https://help.unicef.org/cutremur-siria-turcia?language=ro&country=RO – varianta în limba română

https://help.unicef.org/cutremur-siria-turcia?language=eng&country=RO – varianta în limba engleză

UNICEF îi roagă pe toți cei care suspectează că au fost supuși unei tentative de fraudă să nu ofere informații personale și financiare către adrese de email neverificate și să raporteze de îndată autorităților, informând totodată UNICEF la adresa prietenunicef@unicef.org.

UNICEF s-a mobilizat de urgență pentru a răspunde nevoilor zecilor de mii de familii și copii afectați de un cutremur major care a lovit mai multe orașe de la granița dintre Turcia și Siria pe 6 februarie 2023.

Persoanele care doresc să doneze pentru copiii victime ale cutremurelor din Siria și Turcia o pot face în siguranță accesând linkurile listate mai sus.

Mulțumim tuturor celor care ajută UNICEF să ajungă la cât mai mulți copii vulnerabili.

Contacte media

Cătălin Pruteanu
Media Officer
UNICEF Romania
Tel: +40 726 107 799

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.