Membrii familiei Marley vor reinterpreta piesa lui Bob Marley, One Love, în sprijinul UNICEF

O nouă înregistrare a piesei emblematice va sprijini campania UNICEF Reimagine, un apel global de strângere de fonduri menit să acționeze, să refacă și să reimagineze o lume post-COVID-19 pentru copii.

13 Iulie 2020
UNI339018
UNICEF

New York, 9 July 2020 – Membrii familiei Marley vor reinterpreta emblematica piesă a lui Bob Marley, One Love, pentru a sprijini eforturile UNICEF de a reimagina o lume mai corectă și mai dreaptă pentru copiii a căror viață a fost dată peste cap de pandemia de COVID-19.

Pornind de la piesa originală, Tuff Gong International și Amplified Music vor lansa o nouă versiune pe 17 iulie. Toate încasările obținute în urma difuzării piesei și activităților conexe vor sprijini în mod direct Campania UNICEF Reimagine, o inițiativă globală menită să prevină transformarea pandemiei într-o criză de durată pentru copii și având scopul de a clădi o lume post-pandemie mai corectă și mai dreaptă pentru fiecare copil.

Începând de astăzi, producătorul mondial de bijuterii și partenerul UNICEF Pandora va duplica fiecare dolar donat de public pentru One Love, cu până la 1 milion de dolari americani.

Acum mai mult de 40 de ani tatăl meu a scris One Love cu gândul la unitate, pace și iubire universală într-o vreme când lumea era profund tulburată. Chiar și în aceste momente, când nu putem să fim unii cu alții, mesajul lui are aceeași valoare și astăzi, putem depăși această criză globală dacă ne reunim prin iubire și trăim cu același suflet,” a spus Cedella Marley.

Înregistrată inițial în 1977 de Bob Marley și trupa Wailers, One Love/People Get Ready este o piesă emblematică pentru milioane de oameni din întreaga lume, ce transmite eternul mesaj de a ne uni ca o singură ființă. Versiunea reinterpretată a piesei va fi un adevărat imn mondial al anului 2020, interpretată de membri familiei Marley, muzicieni consacrați din toate colțurile lumii, artiști din zone de conflict din lume și copii care trăiesc în comunități vulnerabile.

”One Love transmite în mod clar un adevăr cheie despre această pandemie: cea mai mare speranță a noastră de a învinge COVID-19 și de a reimagina o lume egală, mai puțin discriminatorie pentru copii, se poate realiza printr-o solidaritate globală și prin cooperare,” a spus Directorul Executiv UNICEF Henrietta Fore. ”Suntem încântați de faptul că familia Marley împreună cu Pandora își investesc sprijinul, creativitatea și dragostea pentru a ajuta cei mai vulnerabili copii.”

COVID-19 a distrus viețile copiilor din toată lumea și a dezvăluit inegalități enorme atât între diferite țări, cât și în interiorul acelorași state. UNICEF estimează că peste 6.000 de copii ar putea muri zilnic, în următoarele șase luni, din cauze ce pot fi prevenite – aproape toți (peste 90%) provenind din țări cu venit mediu inferior – pe măsură ce pandemia continuă să slăbească sistemele de sănătate și să creeze probleme serviciilor de rutină. Copiii sunt, de asemenea, extrem de vulnerabili la efectele indirecte ale epidemiei de COVID-19, cum ar fi închiderea școlilor, insuficiența alimentelor, accesul limitat la îngrijiri medicale de bază și întreruperea sistemului medical de aprovizionare.

Ca răspuns, UNICEF a lansat Reimagine – un apel de urgență la adresa guvernelor, publicului, donatorilor și sectorului privat să se alăture UNICEF în demersul său de a acționa, a reface și a reimagina o lume asaltată de COVID-19.

Banii strânși în urma One Love pentru Campania Reimagine vor ajuta demersul UNICEF de a răspunde la nevoile imediate prin asigurarea de săpun, măști, mănuși, chituri sanitare, echipament de protecție și informații cu caracter vital pentru copii și familii; UNICEF va susține eforturile de refacere pe termen scurt inclusiv prin sprijinirea sistemului educațional, de protecție și al celui de sănătate; va reimagina o lume mai corectă și mai dreaptă pentru copii.

Pentru a sprijini lansarea piesei, rețeaua socială online TikTok va găzdui un eveniment special cu o provocare publică fanilor la momentul lansării piesei. Mai multe detalii vor fi oferite la o dată ulterioară.

Avem unica ocazie de a trasa un viitor mai strălucit pentru copiii și tinerii care au cele mai mari șanse să fie afectați pe termen lung de consecințele acestei crize,” a spus Fore. ”De la stoparea violenței, a nedreptății și a discriminării, la construirea unei societăți mai drepte și mai corecte, tinerii și-au transmis mesajul foarte clar. Este timpul ca și restul lumii să audă acest lucru.”

##

Vizitați site-ul unicef.org/one-love pentru mai multe informații și pentru a dona.

Începând cu 9 iulie 2020 și până pe 31 august 2020, brand-ul de bijuterii Pandora va duplica fiecare dolar donat de public pentru campania UNICEF One Love ca parte din contributia totală a companiei la această inițiativă de pana la un milion de dolari americani.

Despre Campania Reimagine

Ca răspuns la pandemia de COVID-19, UNICEF a lansat Reimagine – un apel de urgență la adresa guvernelor, publicului, donatorilor și sectorului privat să se alăture UNICEF în demersul său de a acționa, a reface și a reimagina o lume care la ora actuală este asaltată de coronavirus. Împreună putem să prevenim transformarea pandemiei într-o criză de durată pentru copii – în special cei vulnerabili – și să reimaginăm o lume mai dreaptă pentru copii.

Alăturați-vă: https://www.unicef.org/coronavirus/covid-19/donate

Despre Tuff Gong

Fondată de simbolul cultural Bob Marley, Tuff Gong International este legendarul cămin al muzicii reggae. Muzica și viața cântărețului și compozitorului jamaican au avut un impact global ce continuă să influențeze și astăzi cultura pop. Sediul Tuff Gong din Kingston este o reflexie a viziunii fondatorului său de a folosi muzica drept instrument de inspirație și responsabilizare. Monumentul este un complex ce include un studio de înregistrări și unul de producție muzicală, birouri de distribuție precum și singura fabrică de discuri de vinil din regiune.

Despre Amplified Music

Amplified Music este o companie de înregistrări cu o importantă conștiință socială ce oferă o platformă compozitorilor și interpreților deosebit de talentați ce provin din zone de criză din întreaga lume. Prin parteneriatul nostru cu artiști internaționali, creăm o conștiință globală realizând mari proiecte de colaborare cu mesaje umanitare. Misiunea noastră este de a oferi artiștilor și partenerilor noștri ocazia de a se inspira, de a crește gradul de conștientizare și de a crea schimbări reale și de durată. O cotă parte din profit sprijină proiecte muzicale din zone de criză. Compania Amplified produce muzică ce transformă vieți.

Pentru mai multe informații despre Amplified vizitați www.amplifiedmusic.com

Urmăriți Amplified pe Instagram, Facebook și Twitter.

Despre Pandora

Pandora concepe, produce și comercializează bijuterii finisate manual realizate din materiale de înaltă calitate la prețuri accesibile. Bijuteriile Pandora sunt vândute în peste 100 de țări prin 7.400 de puncte de vânzare, incluzând peste 2.700 de magazine.

Cu sediul central în Copenhaga, Danemarca, Pandora angajează 28.000 de oameni în întreaga lume și își produce bijuteriile la două instalații certificate LEED din Thailanda folosind în principal argint și aur reciclate. Compania intenționează să fie neutră de carbon până în 2025 și s-a alăturat inițiativei Science Based Targets pentru reducerea emisiilor pe întregul său lanț valoric. Pandora este listată la bursa Nasdaq Copenhagen și a generat vânzări de 21,9 miliarde DKK (2,9 miliarde EUR) în 2019.

Contacte media

Raluca Dinu-Paicu
Ofițer Media și Advocacy
UNICEF în România
Tel: +40 744 786 809
Tel: +40 21 2017865

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în unele dintre cele mai dificile locuri din lume, pentru a-i ajuta pe cei mai defavorizați copii ai planetei. În 190 de țări și teritorii, pretutindeni, ne desfășurăm activitatea în sprijinul fiecărui copil, pentru a construi o lume mai bună pentru toți.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați www.unicef.org. 

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.