Declarația directorului executiv al UNICEF, Catherine Russell, cu privire la ultimul atac al unei școli din regiunea Luhansk, Ucraina

09 Mai 2022
Ukrainian child in Lunhansk
UNICEF/UN0615963/Hrom
Nine-year-old Davyd fled his village in the Luhansk region. He has been separated from his father, who is fighting to defend their homeland.

NEW YORK, 8 mai 2022 – „UNICEF condamnă ferm noul atac care a avut loc asupra unei școli din Ucraina, conform ultimelor informații potrivit cărora civili, inclusiv copii, s-au adăpostit în buncărul școlii.

„Nu știm încă câți copii ar fi putut fi uciși sau răniți în bombardamentul raportat, dar ne temem că acest atac a cauzat noi victime, în rândul sutelor de copii care și-au pierdut deja viața în acest război. Familiile care au fost prinse în acest atac ar fi trebuit să sărbătorească astăzi Ziua Mamei în Ucraina, nu să plângă pierderea celor dragi.

„Școlile nu trebuie să fie niciodată atacate sau folosite în scopuri militare. Civilii și școlile nu sunt o țintă, iar acest lucru este o încălcare a dreptului internațional umanitar. Acest ultim atac este doar una dintre numeroasele situații din acest război în care am văzut o desconsiderare flagrantă pentru viețile civililor.”

Contacte media

Cătălin Pruteanu
Media Consultant
UNICEF România
Tel: + 40 726 107 799

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.