12 Декември 2022

Еден тим за детските права

УНИЦЕФ и Фудбалската федерација на Македонија склучија ново партнерство поврзано со Светскиот ден на детето, со кое ја промовираа важноста на инклузијата, недискриминацијата и еднаквоста на децата и младите во спортот и во игрите.   Оваа година Светскиот ден на детето се одржува на истиот ден кога започнува Светското првенство во фудбал, што…, Децата заедно со фудбалерите поставуваат важни прашања, Разговори помеѓу деца и фудбалери околу теми како што се еднакви можности, квалитетно образование, ментално здравје и здрава животна средина. Децата и фудбалерот Александар Трајковски разговараат за еднакви можности Децата и фудбалерката Ленче Андреевска разговараат за ментално здравје Display caption Show Original Caption Display caption Show…, На пријателските фудбалски натпревари во Скопје, децата со порака за поправедно и поинклузивно општество, На пријателските фудбалски натпревари помеѓу Северна Македонија и Финска (17 ноември) и Северна Македонија и Азербејџан (20 ноември), децата придружници на фудбалерите носеа маици по повод Светскиот ден на детето со порака за поправедно и поинклузивно општество. Children wearing blue t-shirts at the friendly football match between North Macedonia…, Децата преземаа пријателски фудбалски натпревар за Светскиот ден на детето,  По повод Светскиот ден на детето УНИЦЕФ и Фудбалската федерација на Македонија организираа пријателски фудбалски натпревар  на кој „децата го преземаа теренот“. На натпреварот играа  деца, професионални фудбалери од националната репрезентација, фудбалери од Специјалната Олимпијада и високи функционери., Следете нè на социјалните мрежи,