Рамка за отворање на училиштата

Прекинот на наставата во училница може да има сериозно влијание врз способноста на децата да учат

A girl drawing
UNICEFMK

Главни црти

Затворањето на училиштата на глобално ниво, како одговор на пандемијата со ковид-19, претставува досега невиден ризик за образованието, заштитата и добросостојбата на децата. Неодамна, Генералниот секретар на Обединетите нации, Антонио Гутереш, ги повика владите и донаторите да стават приоритет на образованието за сите деца, вклучително и оние кои се најмаргинализирани, и беше формирана Глобална коалиција за образование за да се поддржат владите со цел да го зајакнат учењето на далечина и да се олесни повторното отворање на училиштата.

Cover mk
Автор
UNICEF
Датум на публикација
Јазици
Македонски, Англиски

Симнете го извештајот

(PDF, 1,11 MB) (PDF, 570,12 KB)