Кампањи

Повеќе од 70 години, УНИЦЕФ води глобална борба за правата на децата. Придружете ни се за да го промениме животот на децата.

УНИЦЕФ не може да успее сам - потребни ни се партнери и поединци во општеството кои ќе ги осознаат проблемите, а потоа ќе се обврзат да работат заедно кон промени. Ние креираме кампањи за поттикнување акција кон промена на начинот на кој општеството ги гледа и постапува со децата.

Погледнете и вклучете се, бидејќи единствениот начин со кој на секое дете може да му дадеме детство, иднина и фер шанса, е сите да дејствуваме заедно.