Собирање податоци за детската попреченост

Брошура за инклузивно образование за потешкотиите околу собирање квалитетни податоци за деца со попреченост.

an illustration containing a group of people analyzing data
UNICEF/2014

Главни црти

Целта на оваа брошура и придружниот вебинар е да им се помогне на вработените во УНИЦЕФ и на нашите партнери да разберат зошто податоците за децата со попреченост во моментов се несоодветни, кои се тешкотиите околу собирањето високо квалитетни податоци за децата со попреченост, и зошто постои реална потреба да се подобри собирањето, анализата, ширењето и употребата на податоците за попреченост.

A front page of the publication containing its title and an illustration containing a group of people analyzing data
Автор
УНИЦЕФ
Датум на публикација
Јазици
Англиски, Македонски

Симнете го извештајот

(PDF, 476,23 KB) (PDF, 2,42 MB)