Родени во транзиција

Анализа на состојбата на младите во Северна Македонија

Kids standing in front of a "Stop bullying" grafitty
UNICEFMK

Главни црти

Младите се популациска група со најголем потенцијал – за иновација, промена и миротворство – доколку успеат да стекнат вештини и самодоверба за да станат лидери во заедниците. УНИЦЕФ ја нарача студијата во рамките на Анализата на состојбата на жените и децата во Северна Македонија за да го слушне мислењето и гласот на адолесцентите и младите за прашања што се актуелни во моментот и во иднина.

Youth-in-North-Macedonia-Cover
Автор
UNICEF
Датум на публикација
Јазици
Македонски, Англиски, Албански

Симнете го извештајот

(PDF, 30,57 MB) (PDF, 30,41 MB) (PDF, 30,55 MB)