Позитивно родителство за среќни и успешни деца

Материјали за позитивно родителство наменети да им помогнат на родителите да овозможат нивните деца да пораснат во среќни, самоуверени и целосни личности.

a mother and a child - small girl playing with soap bubbles
UNICEF/2018/Georgiev

Главни црти

За повеќето луѓе, да се стане родител е највозбудливиот период од животот. Но тој период е исполнет со предизвици, а доброто родителство не е секогаш инстинктивно. Всушност, во родителството се појавуваат потешкотии, особено во моментите кога се обидуваме да воспоставиме рамнотежа помеѓу побарувањата во домот, на работа или во заедницата.

Понекогаш стресот може да предизвика да примениме приоди што можат да бидат штетни за развојот на нашето дете. Дознајте повеќе за тоа како да го користите пристапот на Позитивно родителство и да го поттикнете развојот на вашето дете во среќна, самоуверена и оформена личност.

Прирачник за позитивно родителство 

Англиски Македонски Албански

Програма за позитивно родителство

Македонски

Сликовница - Роденден

Македонски

Сликовница - Семеен ручек

Македонски

Сликовница - Спортски дресови

Македонски

Сликовница - Стипендија

Македонски

Сликовница - Вечерна забава

Македонски

A typography based illustration containing the title of the publication
Автор
УНИЦЕФ
Датум на публикација
Јазици
Македонски, Албански

Симнете го извештајот

(PDF, 312,81 KB) (PDF, 1,33 MB)