Maja fiton njohuri të reja prindërore me ndihmën e aplikacionit Bebbo

Bebbo më kursen kohë dhe energji, pohon nëna e një vajze pesëvjeçare

UNICEF Mali i Zi
Maja, Bebbo
UNICEF Mali i Zi/Duško Miljanić/2022
30 Qershor 2022

PODGORICË, 30 qershor 2022 - Aplikacioni Bebbo e ka ndihmuar Maja Miranović, nënë e një vajze pesëvjeçare, të vëzhgojë mënyrën e të menduarit të fëmijës së saj, gjë që ajo nuk e kishte vënë re më parë. Që nga lansimi i aplikacionit në shkurt të këtij viti, Maja e ka përdorur në mënyrë aktive dhe ua rekomandon prindërve të tjerë.

Aplikacioni Bebbo u ofron prindërve të fëmijëve nën gjashtë vjeç informacion të besueshëm për shëndetin, ushqimin, ushqyerjen me gji, sigurinë, mësimin e hershëm dhe prindërimin pozitiv..

Maja Miranović ishte pjesë e një grupi testimi të prindërve që provuan aplikacionin Bebbo dhe dhanë sugjerimet e tyre për zhvillimin e mëtejshëm të aplikacionit. Ajo thotë se e përdor më së shumti kur udhëton.

“Disa ‘lojëra mprehtësie’ të sugjeruara për një moshë të caktuar jo vetëm që na e bënë kohën të kalojë më shpejt dhe argëtuese, por edhe më tregojnë se fëmija im është i aftë të mendojë në një mënyrë që deri atëherë nuk e kisha vënë re”, tregon Maja.

Maja Miranović
UNICEF Mali i Zi/Duško Miljanić/2022
Maja prezantoi përvojën e saj në ngjarjen e UNICEF "Festojmë Prindërimin", më 15 qershor në Podgoricë

Për shkak të moshës së fëmijës së saj, Maja më së shumti ndjek këshillat e ekspertëve dhe sugjerimet për lojërat që mund të luajnë së bashku, si dhe 'këndin e prindërve'.

Ajo i përshkruan këshillat dhe artikujt në aplikacionin Bebbo si konkrete, koncize, të verifikuara dhe të besueshme.

“Duke qenë se jetojmë në një epokë të komunikimit në internet dhe rritjes së rrjeteve sociale, ne priremi të mbytemi me informacione dhe këshilla nga burime të ndryshme dhe nuk jemi në gjendje të vlerësojmë menjëherë besueshmërinë e disa prej informacioneve. Aplikacioni Bebbo më kursen kohë dhe energji sepse gjithçka që gjej në të vjen nga një institucion i besueshëm, kështu që ua rekomandoj të gjithë prindërve që njoh,” thotë Maja.

Ida Ferdinandi, Zyrtare e Zhvillimit në Fëmijëri të Hershme e UNICEF, është e kënaqur me rezultatet dhe komentet e prindërve deri më tani.

Aplikacioni është shkarkuar më shumë se 7400 herë. Prindërit e kanë vlerësuar atë mesatarisht 4.53 nga 5. Ne planifikojmë të plotësojmë aplikacionin Bebbo me përmbajtje të re dhe gjithmonë përpiqemi ta bëjmë atë sa më të dobishme që të jetë e mundur për shumë prindër dhe profesionistë.

Ida Ferdinandi, Zyrtare e Zhvillimit në Fëmijëri të Hershme e UNICEF
Ida
UNICEF Mali i Zi/Duško Miljanić/2022
Ida Ferdinandi

Aplikacioni është aktualisht i disponueshëm në 12 vende. Në Mal të Zi, ai është i disponueshëm për telefonat celularë iOS dhe Android. Është falas, nuk përmban reklama dhe nuk mbledh asnjë informacion personal për përdoruesit. E gjithë përmbajtja e aplikacionit është kontrolluar dhe miratuar nga ekspertë të UNICEF dhe Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi.

Aplikacioni Bebbo është pjesë e një programi mbështetës të zhvillimit të hershëm që synon përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies së fëmijëve dhe ofrimin e mbështetjes për prindërit dhe kujdestarët. Ky program trevjeçar do të zgjasë deri në korrik të vitit 2023. Ai financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga UNICEF, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, Ministrinë e Arsimit dhe Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale.