Real lives

Real Lives - 2013

Real Lives - 2012

Real Lives - 2011

Real Lives - 2010

Real Lives - 2009

 

Unicefov ambasador dobre volje Rambo Amadeus i djeca Crne Gore pjevaju o inkluziji

PODGORICA, 24. JANUAR, 2012. – “Pod nebeskom kapom jednaki smo svi, iako medju sobom smo razliciti mi” – pjevaju djeca Crne Gore i Unicef-ov ambassador Rambo Amadeus u pjesmi “Govorimo o mogucnostima” predstavljenoj javnosti 26. decembra 2011.
Kroz ovu pjesmu, Unicefov ambassador i djeca Crne Gore pozivaju građane da prihvate različitosti i promovišu druženje i igru djece sa i bez smetnji u razvoju širom zemlje. “Glečeri se tope, otopljava klima, nikom ne smije biti oko srca zima. Govorimo o mogućnostima.” Pjesma je posvećena svoj djeci svijeta,  a nastala je u okviru napora Vlade i Unicef-a da iskorijene diskriminaciju djece sa smetnjama u razvoju kroz kampanju “Govorimo o mogućnostima”.

Pjesma je premijerno prikazana na tri najgledanije televizije u Crnoj Gori, a istovremeno je postavljena na najposjećenijim internet portalima i you-tube. U toku prva tri dana, preko 12,000 ljudi slušalo je pjesmu “Govorimo o mogućnostima” na raznim sajtovima. Pjesma je postala hit ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, gdje je mnogi mediji emituju.

© UNICEF/ 2011
Djeca sa i bez smetnji u razvoju i UNICEF-ov ambasador dobre volje Rambo Amadeus u toku produkcije pjesme 'Govorimo o mogućnostima'

Istaknuti muzičar sa Balkana i Unicefov ambasador dobre volje Antonije Pušić, alias Rambo Amadeus, napisao je stihove pjesme zajedno sa grupom djece sa i bez smetnji u razvoju. Pošto je napravio muziku, spot za pjesmu je snimio u muzičkoj skoli u Podgorici, gdje su djeca sa i bez smetnji u razvoju zajedno svirala, pjevala i plesala. Bilo je to novo iskustvo i za Unicefovog ambasadora.
“Nisam nikad imao takvu tremu. Medjutim, nakon jedno dva-tri sata počeli smo vrlo lijepo da radimo i mislim da se to vidi na spotu.” kaže Antonije Pušić.
Bojana i Miljan Otašević, djeca sa oštećenjima vida, bili su dio tima od preko 30-oro mladih koji su sa Unicefovim ambasadorom pravili pjesmu i spot.  “Kad sam čula da ću da snimam spot sa gospodinom Rambom, ja sam bila presrećna.” kaže Bojana i dodaje da smatra da je “ovaj spot dosta zbližio nas, djecu sa smetnjama u razvoju, i djecu bez smetnji u razvoju.”
Za njenog brata Miljana “ovaj spot, kao i mnoge aktivnosti kampanje, su jednostavno koraci naprijed.”
Pjesma je napravljena u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima” koju je Unicef započeo 1. septembra 2010. sa ciljem promovisanja uključivanja djece sa smetnjama u razvoju u život društva.
Istraživanje sprovedeno u novembru 2011. pokazuje da je značajan napredak već postignut u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”. Tokom 2011, pod uticajem kampanje je 23% građana promijenilo svoje ponašanje prema djeci sa smetnjama u razvoju. Od početka kampanje u septembru 2010, procenat građana koji smatraju da su djeca sa smetnjama u razvoju ravnopravnu članovi društva povećao se za 18%.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children