Real lives

Real Lives - 2013

Real Lives - 2012

Real Lives - 2011

Real Lives - 2010

Real Lives - 2009

 

Edukativno komunikacioni materijal o trudnoći i ranom razvoju

© UNICEF Montenegro
14 letaka na prezentaciji u Podgorici

PODGORICA, BERANE, TIVAT, oktobar 18 - 22, 2010 –Trudnoća je posebno vrijeme koje roditeljima koji očekuju prinovu u svojoj porodici donosi mnoga pitanja na koja nije uvijek lako naći pravi odgovor ili tačan savjet. Pokušavajući da odgovori na ovu potrebu roditelja za informacijama o mnogim  pitanjima u vezi sa roditeljstvom i ranim razvojem djeteta, Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa UNICEF-om, napravilo komunikacioni materijal za roditelje i predstavilo ga tokom oktobra 2010. u nekoliko gradova širom zemlje.

Link za download 14 letaka

14 letaka donose informacije i odgovore na mnoga pitanja poput:  što možete da očekujete od porodjaja; kako se izvodi carski rez; šta su zdravi stilova života; kakvu ulogu imaju očevi; kako se hraniti tokom trudnoće. Informacije o dojenju su takodje dostupne, jer ono se, uprkos ogromnom znacaju koje ima  za razvoj djeteta, nedovoljno praktikuje u Crnoj Gori.Tek svaka četvrta majka podoji bebu u toku prvog sata nakon porođaja, a samo 19% nastavi da iskljucivo doji djecu tokom prvih šest mjeseci. 
Materijal će biti podijeljen svim zdravstvenim centrima i savjetovalištima, tako da svi budući roditelji imaju lak pristup ovim informacijama.

© UNICEF Montenegro
Prikazivanje filmova na prezentaciji u Podgorici

Komunikacioni material takodje sadrži četiri dokumentarna filma čije su teme:

 zdravi stilovi života tokom trudnoće
porodjaj
 škole za trudnice
 dojenje

Imajući na umu značaj ulaganja u rani razvoj djece koji predstavlja šansu za cio život, UNICEF je podržao nekoliko programa u zemlji koji se bave ranim razvojem.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children