Media centre

Media centre - Introduction

Stories & videos (2018)

Stories & videos (2017)

Stories & videos (archive)

Campaigns

UNICEF Montenegro National Goodwill Ambassador

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Filip, učesnik UPSHIFT radionice: “Najbolje rješenje je zajedničko rješenje”

PODGORICA, 26. FEBRUAR 2018. – Filip Trojanović polaznik je jedne od UPSHIFT radionica koje mladima omogućavaju da na najbolji način doprinesu razvoju svoje zajednice. Uvažavanje različitih mišljenja i timski rad za njega su bile dragocijene vještine koje je savladao na radionicama.


Filip Trojanović govori o vještinama koje je razvio zahvaljujući učešću na UPSHIFT radionicama - UNICEF Montenegro / Duško Miljanić / 2018

„Prije sam bio dosta zadrt, a sada već bolje shvatam kako funkcionišu stvari i da je najbolje rješenje ne moje, nego ono koje se od raznoraznih ljudi spoji u jedno“, objašnjava kroz smijeh Filip i dodaje da je učešće na UPSHIFT radionici bila dobra preporuka za posao u jednoj medijskoj kući, gdje odnedavno radi na analizi podataka.

Objašnjava da je trodnevna radionica bila i dobar trening za postizanje rezultata u kratkom roku: „Kada dođem u kancelariju i vidim kakvo je stanje, onda shvatim da je jedna od najbitnijih vještina koje sam savladao bio rad u kratkom vremenu. To je nešto što sam naučio na radionici jer u roku od tri dana vi treba da smislite plan - od početka do kraja, kako da se sve ostvari, raznorazne etape plana postoje koje treba da se završe”.

Filip je samo jedan od 350 učesnika UPSHIFT radionica koji su pokušali da riješe probleme u svojoj zajednici. Rezultat je 40 inicijativa pokrenutih u gradovima širom Crne Gore, koje su unaprijedile život preko 20 hiljada adolescenata.

Filip zato poziva mlade ljude da se aktivnije uključe u rad lokalne zajednice: „Pozivam ih da se prijave na UPSHIFT i da se pridruže omladinskim centrima. Dobijaju prijateljstvo, nauk za cijeli život i pored toga fantastično druženje”.

Šansu da dožive ovakvo iskustvo imaju mladi i adolescenti uzrasta od 13 do 19 godina koji se prijave za učeće na devetoj UPSHIFT radionici.

Polaznici će imati priliku i da nauče kako da planiranju i finansiraju projekat i obezbjede njegovu održivost.

UPSHIFT radionice u našoj zemlji organizuje Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator”, pokrenuta od strane UNICEF-a, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom sporta i NVO Digitalizuj.me, uz finansijsku podršku ING.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children