Media centre

Media centre - Introduction

Stories and videos 2017

Stories and videos 2016

Stories and videos 2015

Stories and videos 2014

Stories and videos 2013

Stories and videos 2012

UNICEF press releases 2011

UNICEF press releases 2010

UNICEF press releases 2009

UNICEF Press Releases 2007/2008

Real Lives (2009-2013)

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Promotional material for prevention and response to pandemic flu in Montenegro

Pregnancy and Early Childhood Development communication package

"It's about ability" booklets for children and teachers

Govorimo o mogućnostima - knjižice za djecu i nastavnike

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Crnogorski

Ovdje se nalaze saopštenja za javnost. Poredjana su hronološki, najnovije je na vrhu.  

UNICEF i Ministartsvo prosvjete obavezali se na širenje predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori
PODGORICA, 11. decembar 2014 - Dugoročno ulaganje u rano obrazovanje od suštinske je važnosti za individualni i društveni razvoj, zaključeno je na međunarodnoj konferenciji „Kvalitet obrazovanja - važnost ulaganja u predškolsko vaspitanje i obrazovanje”.

Crna Gora proslavila 25. godišnjicu od usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta
CETINJE, 25 novembar 2014 - Prihvatajući UN Konvenciju o pravima djeteta, Crna Gora i jos 192 države članice Ujedinjenih nacija, obavezale su se da će unapređenje prava djeteta biti u vrhu prioriteta.

Inovacije mogu voditi ka promjenama za dobrobit djece u najnepovoljnijem položaju
NJUJORK, 20. novembar 2014. – Potrebno je hitno djelovati kako bi se spriječilo da inovacije ne dovedu do promjena od kojih će korist imati milioni djece, konstatovao je UNICEF u novom godišnjem izvještaju o stanju prava djece u svijetu objavljenom na 25.

UNICEF poziva na hitno poboljšanje bolničke njege majki i beba u Crnoj Gori
PODGORICA, 18. NOVEMBAR 2014. – UNICEF žali zbog nedavne smrti jedne bebe iz bjelopoljskog porodilišta. Duboko zabrinuti, nadamo se da će ostale bebe biti dobro i da se ovakvi slučajevi neće ponoviti u budućnosti.

Vlade zemalja centralne i istočne Evrope i centralne Azije obavezali se na sprječavanje nasilja nad djecom
MINSK, 12. novembar 2014. – Za hiljade djece širom Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije, nasilje je svakodnevna stvarnost. Više od dvije trećine djece u regionu doživjelo je nasilje u nekom trenutku svog života.

UNICEF pozvao na zaštitu prava na privatnost djece na državnom staranju
PODGORICA, 29. oktobar, 2014 - Izvještavanje o djeci i mladima ima svoje specifične izazove i svi medijski izvještaji trebali bi biti procijenjeni da ne doprinose ranjivosti djece i da su u njihovom najboljem interesu.

Podrška ugroženim porodicama kako bi se smanjilo oslanjanje na sistem institucionalne zaštite
NJUJORK/ŽENEVA – 10. septembar 2014. – Približno 1,4 miliona djece u 26 zemalja centralne i istočne Evrope i centralne Azije odrastaju odvojeni od svojih bioloških roditelja, često u institucionalnom okruženju koje može da utiče na njihov razvoj.

Nasilje nad djecom skriveno pred očima
PODGORICA, 8. septembar, 2014. - Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžamin Perks i predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode Halil Duković, razgovarali su u ponedjeljak o klj

UNICEF zabrinut zbog stereotipnog medijskog predstavljanja djece koja su na državnom staranju
PODGORICA, 4. septembar, 2014. – Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks, pozvao je sve medije, privatne organizacije, fondacije, kompanije, ambasade i građane da se uzdrže od prekomjernog i stereotipnog medijskog predstavljanja djece koj

Majčino mlijeko - sve što bebi treba
PODGORICA, 5. Avgust, 2014. - Povodom Svjetske nedjelje dojenja, NVO Roditelji, uz podršku UNICEF-a, organizovali su konferenciju sa ciljem promocije isključivog dojenja.

“Aktivni razgovori“ u Crnoj Gori: Inovativni pristupi nastavi za bolje učenje
PODGORICA, 10. jul, 2014. - Predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori organizovalo je u četvrtak u Podgorici „Aktivne razgovore“ o inovativnim pristupima nastavi za bolje učenje. Ovim događajem, Crna Gora se pridružuje obilježavanju 25-og rođendana Konvencije

Kvalitetno obrazovanje za svako dijete u Crnoj Gori
PODGORICA, 8 JUL 2014 - U organizaciji UNICEF-a i Ministarstva prosvjete u utorak je u Podgorici počela međunarodna konferencija "Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, učenička postignuća i budućnost".

Crna Gora postigla bolju integraciju maloljetnika u sukobu sa zakonom
PODGORICA, 3. JUL 2014. - Dosadašnji rezultati i preporuke za buduće aktivnosti u okviru reforme maloljetničkog pravosudja u Crnoj Gori predstavljeni su u četvrtak na konferenciji “Pravda za djecu” u Podgorici.

Međunarodna konferencija “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost”, Podgorica, jul 2014.
PODGORICA, 20. jun 2014. - Na zajedničku inicijativu Ministarstva prosvjete i predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, konferencija pod nazivom “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost” održaće se u Podgorici.

UNICEF i Ministarstvo Zdravlja Crne Gore predstavljaju smjernice za postnatalnu njegu majki i novorođenčadi
PODGORICA, 18. jun 2014. - UNICEF i Ministarstvo zdravlja Crne Gore predstavili su u srijedu tri smjernice za redovnu postnatalnu njegu majki i novorođenčadi.

Crna Gora objavila ključne nalaze istraživanja višestrukih pokazatelja stanja prava žena i djece u zemlji
PODGORICA, 16. JUN, 2014. - Crna Gora je prva zemlja u svijetu koja je objavila petu generaciju Istraživanja višestrukih pokazatelja stanja prava žena i djece u zemlji.

Poplave u regionu ukazuju na važnost pripremljenosti u slučaju prirodnih nepogoda
PODGORICA, 30. maj, 2014. - Poplave u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj podsjećaju da je od velikog značaja pripremiti se za takve situacije.

Konferencija “Kako komunicirati sa djecom”
BUDVA, 29. april 2014 – Kako producirati kvalitetan televizijski program i sadržaj za djecu, bilo je ključno pitanje o kom se diskutovalo na regionalnoj konferenciji “Kako komunicirati sa djecom” koja je ove sedmice održana u Crnoj Gori.

Protokol o međusektorskoj saradnji u prevenciji napuštanja djece
PODGORICA, 14. april, 2014 - Ministarstva rada i socijalnog staranja, obrazovanja i zdravstva obavezala su se danas Protokolom o međusektorskoj saradnji na zajednički rad čiji je cilj prevencija napuštanja djece, a prioritet njihovo smještanje u porodicu,

Kampanja “Svako dijete treba porodicu” dovela do pozitivnih promjena za djecu bez roditeljskog staranja u Crnoj Gori
PODGORICA, 31. Mart 2014 - 2014-ta je već donijela novine porodici Asović u vidu troipomjesečne djevojčice koju su, kao hranitelji, primili u svoj dom u Nikšiću.

Crnogorski glumci omogućili djeci sa oštećenjem vida pristup osnovnim udžbenicima u Dejzi formatu
PODGORICA, 5. februar, 2014. – U Crnoj Gori je snimljen prvi udžbenik u Dejzi formatu, namijenjen prvenstveno djeci sa oštećenjem vida.

Prema najnovijim podacima UNICEF-a, inovacije su potrebne za unapređenje prava djeteta
NJUJORK, 30. JANUAR 2014. – Pod sloganom “Svako dijete se broji”, UNICEF danas poziva na ulaganje većih napora i korišćenje inovacija kako bi se prepoznali i riješili problemi koji sprječavaju najugroženiju djecu svijeta da ostvare svoja prava.

80% građana podržava inkluzivno obrazovanje zahvaljujući kampanji “Govorimo o mogućnostima”
PODGORICA, 23. Januar 2014. – Prema posljednjem istraživanju o znanju, stavovima i ponašanju građana Crne Gore prema djeci sa smetnjama u razvoju, koje je sprovedeno u okviru kampanje “Govorimo o mogucnostima” u decembru 2013, Crna Gora vidno napreduje na

 

 
Search:

 Email this article

unite for children