Media centre

Media centre - Introduction

Stories and videos 2017

Stories and videos 2016

Stories and videos 2015

Stories and videos 2014

Stories and videos 2013

Stories and videos 2012

UNICEF press releases 2011

UNICEF press releases 2010

UNICEF press releases 2009

UNICEF Press Releases 2007/2008

Real Lives (2009-2013)

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Promotional material for prevention and response to pandemic flu in Montenegro

Pregnancy and Early Childhood Development communication package

"It's about ability" booklets for children and teachers

Govorimo o mogućnostima - knjižice za djecu i nastavnike

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Rambo Amadeus sa mladim volonterima promoviše inkluziju u Bijelom Polju

U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”, UNICEF-ov ambassador dobre volje Antonije Pušić alias Rambo Amadeus posjetiće radionicu na kojoj se mladi volonteri  druže sa vršnjacima sa smetnjama u razvoju koji žive u njihovom okruženju

BIJELO POLJE, 5, OKTOBAR 2012. – U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”, u petak, 5. oktobra, UNICEF-ov ambassador dobre volje Rambo Amadeus posjetiće Osnovnu školu “Dušan Korać” u Bijelom Polju i učestvovati u radionici sa mladim volonterima i djecom sa smetnjama u razvoju od 11.00 do 13.00 sati.

Ova je radionica jedna u nizu koje organizuje bjelopoljsko Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Oaza”  u saradnji sa lokalnim osnovnim i srednjim školama. Cilj radionica je da se omogući mladim volonterima da se druže sa djecom sa smetnjama u razvoju koja žive u njihovom okruženju.

Nejra Mekić, predsjednica Udruženja roditelja “Oaza” ističe da je ova vrsta volonterizma “mogućnost za djecu i mlade da uspostave kontakt sa vršnjacima koji su učenici srednjih i osnovnih škola u kojima se sprovodi projekat ‘’Razvijanje volonterskog servisa’’, kao i sa mladima sa smetnjama u razvoju iz Dnevnog centra “Tisa” koji učestvuju u volonterskim radionicama”. 

Do sada, više od 180-oro mladih prijavilo se za volonterske klubove koji imaju za cilj da promovišu druženje sa djecom sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju.

UNICEF Crne Gore podržava udruženja roditelja, škole i dnevne centre u Pljevljima, Bijelom Polju, Baru i Herceg Novom da organizuju klubove za mlade volontere zagovornike inkluzije. Prema riječima šefa predstavništva Unicef-a za Crnu Goru Bendžamina Perksa, volonterstvo se odlično uklapa u kampanju “Govorimo o mogućnostima”, jer omogućava mladima iz svih sfera društva da doprinesu pozitivnim promjenama u životu djece sa smetnjama u razvoju u njihovom okruženju.

Kampanja “Govorimo o mogućnostima” promoviše inkluziju djece sa smetnjama u razvoju kao normalni aspekt života svake lokalne zajednice”, ističe šef predstavništva  UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks.

Kampanja “Govorimo o mogućnostima” počela je u septembru 2010. nakon što je Unicef-ovo istraživanje na nacionalno reprezentativnom uzorku pokazalo da tek svakom petom građaninu ne smeta da dijete sa smetnjama u razvoju bude najbolji prijatelj njegovog djeteta. Kampanja poziva sve građane da bez straha i predrasuda otvore svoja srca, domove i lokalne zajednice za mlade sa smetnjama u razvoju.

Za vise informacija kontaktirati:
Jelenu Perović, savjetnicu za komunikacije,  mobilni: 069 225 315; email
jperovic@unicef.org ili posjetite stranicu kampanje na našem sajtu https://www.unicef.org/montenegro/15868.html ili našu fejsbuk stranicu http://www.facebook.com/unicefmontenegro

 

 
Search:

 Email this article

unite for children