Media centre

Media centre - Introduction

Stories & videos (2017)

Stories & videos (archive)

Campaigns

UNICEF Montenegro National Goodwill Ambassador

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Rambo Amadeus sa mladim volonterima promoviše inkluziju u Bijelom Polju

U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”, UNICEF-ov ambassador dobre volje Antonije Pušić alias Rambo Amadeus posjetiće radionicu na kojoj se mladi volonteri  druže sa vršnjacima sa smetnjama u razvoju koji žive u njihovom okruženju

BIJELO POLJE, 5, OKTOBAR 2012. – U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”, u petak, 5. oktobra, UNICEF-ov ambassador dobre volje Rambo Amadeus posjetiće Osnovnu školu “Dušan Korać” u Bijelom Polju i učestvovati u radionici sa mladim volonterima i djecom sa smetnjama u razvoju od 11.00 do 13.00 sati.

Ova je radionica jedna u nizu koje organizuje bjelopoljsko Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Oaza”  u saradnji sa lokalnim osnovnim i srednjim školama. Cilj radionica je da se omogući mladim volonterima da se druže sa djecom sa smetnjama u razvoju koja žive u njihovom okruženju.

Nejra Mekić, predsjednica Udruženja roditelja “Oaza” ističe da je ova vrsta volonterizma “mogućnost za djecu i mlade da uspostave kontakt sa vršnjacima koji su učenici srednjih i osnovnih škola u kojima se sprovodi projekat ‘’Razvijanje volonterskog servisa’’, kao i sa mladima sa smetnjama u razvoju iz Dnevnog centra “Tisa” koji učestvuju u volonterskim radionicama”. 

Do sada, više od 180-oro mladih prijavilo se za volonterske klubove koji imaju za cilj da promovišu druženje sa djecom sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju.

UNICEF Crne Gore podržava udruženja roditelja, škole i dnevne centre u Pljevljima, Bijelom Polju, Baru i Herceg Novom da organizuju klubove za mlade volontere zagovornike inkluzije. Prema riječima šefa predstavništva Unicef-a za Crnu Goru Bendžamina Perksa, volonterstvo se odlično uklapa u kampanju “Govorimo o mogućnostima”, jer omogućava mladima iz svih sfera društva da doprinesu pozitivnim promjenama u životu djece sa smetnjama u razvoju u njihovom okruženju.

Kampanja “Govorimo o mogućnostima” promoviše inkluziju djece sa smetnjama u razvoju kao normalni aspekt života svake lokalne zajednice”, ističe šef predstavništva  UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks.

Kampanja “Govorimo o mogućnostima” počela je u septembru 2010. nakon što je Unicef-ovo istraživanje na nacionalno reprezentativnom uzorku pokazalo da tek svakom petom građaninu ne smeta da dijete sa smetnjama u razvoju bude najbolji prijatelj njegovog djeteta. Kampanja poziva sve građane da bez straha i predrasuda otvore svoja srca, domove i lokalne zajednice za mlade sa smetnjama u razvoju.

Za vise informacija kontaktirati:
Jelenu Perović, savjetnicu za komunikacije,  mobilni: 069 225 315; email
jperovic@unicef.org ili posjetite stranicu kampanje na našem sajtu https://www.unicef.org/montenegro/15868.html ili našu fejsbuk stranicu http://www.facebook.com/unicefmontenegro

 

 
Search:

 Email this article

unite for children