Media centre

Media centre - Introduction

Stories & videos (2017)

Stories & videos (archive)

Campaigns

UNICEF Montenegro National Goodwill Ambassador

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Festival kulture i prirode “Vidrafest” pridružuje se kampanji “Govorimo o mogućnostima”

© UNICEF/ Montenegro/ 2011
Djeca sa i bez smetnji u razvoju prate jednu od radionica održanih u sklopu Vidra festa

Festival kulture i prirode “Vidrafest” pridruzuje se kampanji “Govorimo o mogucnostima”

VIRPAZAR, 11. SEPTEMBAR 2011. – U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima” djeca sa smetnjama u razvoju su, 10. i 11. septembra, zajedno sa svojim vršnjacima uživali u aktivnostima četvrtog godišnjeg Festivala kulture i prirode “Vidrafest 2011”.
Vidrafest organizuje Ministarstvo kulture sa cilljem promovisanja razvoja lokalnih zajednica Skadarskog jezera.
Ovogodišnji festival posvećen je vidri, jednoj od ugroženih vrsta Skadarskog jezera.
Prvi put u okviru Festivala kulture i prirode, djeca sa smetnjama u razvoju pridružila su se svojim vršnjacima i zajedno uživala u ekološkim obrazovnim aktivnostima i igrama na Skadarskom jezeru.

‘’Pa gledali smo predstavu, igrali se, šetali...,’’ kazala je Ivana Kićović.
 ‘’Vidjeli smo trbušni ples, pjevanje, klovnove, crtali smo, svašta ponešto,’’ rekao je Petar Živaljević, učenik Osnovne škole Pavle Rovinski.

Kao i prethodnih godina, tokom dvodnevnog festivala, puno zanimljivih aktivnosti dešavalo se na različitim lokacijama Skadarskog jezera poput akcije čišćenja, vožnje kajakom, surfovanja, trke čunova, takmičenja u sportskom ribolovu, biciklističke i pješačke ture, td.

“Vidra fest 2011 pridružio se kampanji Govorimo o mogućnostima zato što smatramo da sva djeca bez obzira na njihove potrebe treba da učestvuju u društvenim aktivnostima. Otuda danas na festivalu sa nama su djeca koja učestvuju na raznim sportskim, edukativnim dječjim sadržajima i čitav program organizovan je u saradnji sa UNICEF-om i udruženjem roditelja,’’ kazala je Lejla Abdić-Đoković, koordinatorka projekta.

© UNICEF/ Montenegro/ 2011
Djeca sa smetnjama u razvoju uručila su pehare najboljim veslačima Vidra festa

Vidrafest je četvrti crnogorski festival koji se ove godine pridružio kampanji “Govorimo o mogućnostima”, a to su, prethodnih mjeseci, uradili i Festival dječje pjesme “Zlatna pahulja”, Kotorski festival pozorišta za djecu i Whitefield Jazz Festival Bijelo Polje.

“Kampanja Govorimo o mogućnostima prerasla je u jedinstven pokret koji podržava potpuno uključivanje djece sa smetnjama u razvoju u život crnogorskog društva – u porodice, škole i lokalne zajednice. Podstičući prijateljstvo izmedju djece sa i bez smetnji u razvoju kampanja Govorimo o mogućnostima već drugu godinu zaredom pomaže izgradnju inkluzivnog društva u Crnoj Gori,” ističe Jelena Perović, savjetnica za komunikacije UNICEF-a Crne Gore.

Mnogobrojni posjetioci Vidrafesta sa interesovanjem su posmatrali figure od recikliranog papira koje su zajedno napravila djeca sa i bez smetnji u razvoju na Skadarskom jezeru.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children