Media centre

Media centre - Introduction

Stories and videos 2017

Stories and videos 2016

Stories and videos 2015

Stories and videos 2014

Stories and videos 2013

Stories and videos 2012

UNICEF press releases 2011

UNICEF press releases 2010

UNICEF press releases 2009

UNICEF Press Releases 2007/2008

Real Lives (2009-2013)

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Promotional material for prevention and response to pandemic flu in Montenegro

Pregnancy and Early Childhood Development communication package

"It's about ability" booklets for children and teachers

Govorimo o mogućnostima - knjižice za djecu i nastavnike

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Inkluzivne stimulativne prostorije otvorene u osnovnim školama u Podgorici

© UNICEF/ Montenegro/ 2011/ M.Krivacevic
Nevena Popović i Vuksan Tripković, predstavnici školskog parlamenta

PODGORICA, 22. i 24. mart, 2011. – Zahvaljujući donaciji Podgoričke banke Societe Generale Group koja se pridružila kampanji “Govorimo o mogucnostima” i omogućila otvaranje posebno opremljenih inkluzivnih igraonica, osnovne škole ‘Štampar Makarije’ i ‘Savo Pejanović’ sada imaju stimulativne prostorije – igraonice za djecu sa i bez smetnji u razvoju. Slične igraonice biće postavljene u još 3 podgoričke osnovne škole: OŠ „Radojica Perovic“, OŠ „Vladimir Nazor“ i OŠ „21. maj“

Pomoćnica ministra obrazovanja i sporta gdja Vesna Vučurović kaže da su prostorije opremljene tako da stimulišu kognitivni, emocionalni, fizički i socijalni razvoj djece.
''Inkluzivne igraonice obezbijediće da djeca sa posebnim obrazovnim potrebama nađu kutak gdje će uz stimulativna didaktička sredstva moći struktuiranom igrom da podstiču svoje kreativne sposobnosti," rekla je Vučurović.

Nevena Popović i Vuksan Tripković iz školskog parlamenta OŠ "Štampar Makarije" iskazali su zadovoljstvo što će imati priliku da dijele znanja i iskustva sa svojim vršnjacima koji imaju smetnje u razvoju i istakli kako bi bilo lijepo da i drugi uvide značaj igraonica i pomognu njihovo otvaranje širom Crne Gore.
‘’Za mene djeca sa smetnjama u razvoju predstavljaju velike borce i mislim da treba da ih doživimo kao uzor hrabrosti i snage,’’ nagalsila je Popović.

© UNICEF/ Montenegro/ 2011/ M.Krivacevic
Pres konferencija održana u OŠ Štampar Makarije

Šefica predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru gdja Nola Skiner izrazila je izuzetno zadovoljstvo zato što je Podgorička banka Societe Generale Group postala jedan od strateških partnera kampanje 'Govorimo o mogućnostima' iz privatnog sektora.
‘Govorimo o kolektivnoj odgovornosti da se diskriminacija iskorijeni, kolektivnoj odgovornosti da se promoviše otvoreno društvo u kojem svako dijete ima šansu da se razvije do svog punog potencijala. Naš je cilj da stvorimo nezaustavljivu koaliciju partnera koja će podržavati dugoročnu inkluziju djece sa smetnjama u razvoju u crnogorsko drustvo,'' zaključila je Skiner.
Zaposleni Podgoričke banke Societe Generale Group organizovali su dan crtanja i igre sa djecom dvije podgoričke škole.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children