Media centre

Media centre - Introduction

Stories & videos (2017)

Stories & videos (archive)

Campaigns

UNICEF Montenegro National Goodwill Ambassador

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Podgoricka Banka Societe Generale Group donira za kampanju "Govorimo o mogucnostima"

“Govorimo o mogucnostima” – kampanja podizanja svijesti o inkluziji djece sa smetnjama u razvoju koju sprovode Vlada Crne Gore,UNICEF, Delegacija EU u Crnoj Gori, Udruzenja roditelja djece sa smetnjama u razvoju i mnogi drugi partneri

PODGORICA, 8. NOVEMBAR, 2010. – Do 7,500 djece ukljucene u inkluzivno obrazovanje u pet osnovnih skola u Podgorici imace sansu da se igra u igraonicama opremljenim tako da stimulisu cjelokupni razvoj djeteta zahvaljujuci donaciji Podgoricke banke Societe Generale Group za kampanju „Govorimo o mogucnostima“.

Prvi put u Crnoj Gori, djeca sa i bez smetnji u razvoju imace sansu da se igraju zajedno u igraonicama unutar pet osnovnih skola u Podgorici. Radi se o prostorijama koje su opremljene tako da stimulisu kognitivni, emotivni, fizicki i socijalni razvoj djece. Kao rezultat, svakog dana, tokom boravka u skoli, djeca ce imati sansu da kroz igru u stimulativnom okruzenju usvoje nove vjestine i steknu nove prijatelje.

“Sa ovom donacijom Podgoricka banka Societe Generale Group zeli da da iskrenu podrsku kampanji “Govorimo o mogucnostima” i posebno inkluzivnom obrazovanju, koje omogucava djeci sa smetnjama u razvoju da uce zajedno sa svojim vrsnjacima. Podrzavanje inkluzije od prvih godina zivota kroz igru i socijalne interakcije veoma je vazno da bi ona dugorocno uspjela, kao i da bi se svakom djetetu pruzila sansa da se razvije do punog potencijala.“ kazala je glavna izvrsna direktorica Podgoricke banke Societe Generale Group gospodja Branka Pavlovic.

Ministar prosvjete i nauke, gospodin Slavoljub Stijepovic, toplo pozdravlja donaciju Podgoričke banke Societe Generale Group i ističe značaj otvaranja posebno opremljenih igraonica u podgoričkim školama. „Djeca na razne načine uče i razvijaju nove vještine, a igra je, nesumnjivo jedan od onih od najveće važnosti. Putem igre djeca razvijaju svoje saznajne sposobnosti, sposobnosti da funkcionišu u socijalnom okruženju, jačaju emocionalne aspekte ličnosti, samoostvaruju fizičkim aktivnostima.  Zahvaljujući donaciji Podgoricke banke Societe Generale Group, djeca sa i bez smetnji i teškoća u razvoju u pet podgoričkih osnovnih škola imaće priliku da zajedničkim iskustvom putem igre produbljuju svoja prijateljstva i razvijaju životno potrebne vještine u igraonicama koje su opremljene tako da podstiču njihov cjelokupni razvoj.”

Sefica predstavnistva UNICEF-a za Crnu Goru Nola Skiner istice da se na ovaj nacin siroka koalicija partnera „Govorimo o mogucnostima“, koju cine predstavnici Vlade, nevlading sektora, medija i medjunarodne zajednice, siri i na privatni sektor.  „Kroz kampanju, pozivali smo svakoga da nam se pridruzi. Odusevljeni smo sto se konstantno povecava broj donosilaca odluka, lidera, gradjana i kompanija koje podrzavaju kampanju i izgradnju inkluzivnog drustva u Crnoj Gori. Nas je cilj da stvorimo nezaustavljivu koaliciju partnera koja ce podrzavati dugorocnu inkluziju djece sa smetnjama u razvoju u crnogorsko drustvo. Izuzetno mi je drago sto je Podgoricka banka Societe Generale Group postala jedan od nasih strateskih partnera iz privatnog sektora. Nadam se da ce ih biti sve vise.“ kazala je sefica predstavnistva UNICEF-a Nola Skiner. Ona je najavila susrete sa predstavnicima crnogorskog privatnog sektora tokom decembra kako bi se povecao broj kompanija koje se pridruzuju kampanji i kroz direktnu i konkretnu podrsku podrzavaju izgradnju inkluzivnog drustva u Crnoj Gori.

Za vise informacija kontaktirati:

Jelenu Perović, savjetnicu za komunikacije, UNICEF Crna Gora
Tel: +382 20 224 277 Ext. 3
Faks: +382 20 224 278
Mobilni: +382 69 225 315
Email: jperovic@unicef.org
Sajt: www.unicef.org/montenegro
Facebook stranica: http://www.facebook.com/pages/Unicef-Montenegro/105018479557274

 

 
Search:

 Email this article

unite for children