Media centre

Media centre - Introduction

Stories & videos (2017)

Stories & videos (archive)

Campaigns

UNICEF Montenegro National Goodwill Ambassador

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Elektroprivreda i Britanska Ambasada doniraju za kampanju "Govorimo o mogucnostima"

“Govorimo o mogucnostima” – kampanja podizanja svijesti o inkluziji djece sa smetnjama u razvoju koju sprovode Vlada Crne Gore,UNICEF, Delegacija EU u Crnoj Gori, Udruzenja roditelja djece sa smetnjama u razvoju i mnogi drugi partneri

PODGORICA, 5. NOVEMBAR, 2010. – Elektroprivreda i Britanska ambasada odlucili su da donacijama podrze kampanju „Govorimo o mogucnostima“.

Zahvaljujuci donacijama Elektroprivrede i Britanske ambasade, TV spot kampanje „Govorimo o mogucnostima“, koji istice znacaj podrske koju porodica daje djeci sa smetnjama u razvoju, emitovace se, tokom iduceg mjeseca, prije svakog filma u bioskopu u Podgorici.

„Tomas Edison imao je kljucnu ulogu u stvaranju modernog svijeta u kojem danas zivimo. Vrlo malo ljudi zna da je on imao smetnje u razvoju. Snaga, podrska i ljubav njegove porodice, koja nikada nije prestala da vjeruje u njega, imali su presudan znacaj u njegovom razvoju do punog potencijala. Zivotna prica Tomasa Edisona svjedoci da smetnje u razvoju ne definisu dijete, vec njegove mogucnosti i potencijal. Medju djecom sa smetnjama u razvoju u Crnoj Gori danas mozda raste novi Tomas Edison i mi zelimo da nju ili njega podrzimo da se razvije do punog potencijala i doprinese napretku ljudske vrste. Iz tog razloga, Elektroprivreda se pridruzuje kampanji „Govorimo o mogucnostima“ i podrzava potpuno ukljucivanje djece sa smetnjama u razvoju u drustvo.“ kazao je izvrsni direktor Elektroprivrede gospodin Enrico Malerba.

“Vazno je podici svijest o problemima sa kojima se suocavaju djeca sa smetnjama u razvoju i njihove porodice. Od kljucnog je znacaja njihova inkluzija i izgradnja inkluzivnog drustva u Crnoj Gori.  Sama Velika Britanija prosla je kroz ovaj put i razvila sveobuhvatne servise kroz koje se podrzava ukljucivanje djece sa smetnjama u razvoju u skole i lokalne zajednice i obezbjedjuje puno postovanje prava djeteta da raste u porodici, dobije kvalitetno obrazovanje i aktivno ucestvuje u drustvu u kojem zivi. Nadam se da ce Crna Gora nastaviti da napreduje na ovom putu inkluzije i antidiskriminacije kako bi ispunila standarde Evropske unije narednih godina“ kazala je ambasadorka Velike Britanije za Crnu Goru gospodja Catherine Knight-Sands.

„Tokom kampanje, pozivamo sve da nam se pridruze. Odusevljeni smo sa velikom politickom, moralnom i finansijskom podrskom koju kampanja dobija. Nas je cilj da stvorimo nezaustavljivu koaliciju koja podrzava dugorocnu inkluziju djece sa smetnjama u razvoju u crnogorsko drustvo. Britanska ambasada pridruzila se kampanji od samog pocetka i izuzetno mi je drago sto je Elektroprivreda jedna od prvih kompanije iz crnogorskog privatnog sektora koje pruzaju finansijsku podrsku kampanji. Nadam se da ce ih biti sve vise.“ kazala je sefica predstavnistva UNICEF-a za Crnu Goru Noala Skinner. Ona je objavila da planira susrete sa predstavnicima crnogorskog privatnog sektora tokom decembra kako bi se povecao broj kompanija koje se pridruzuju kampanji i kroz direktnu i konkretnu podrsku podrzavaju izgradnju inkluzivnog drustva u Crnoj Gori.

Za vise informacija kontaktirati:

Jelenu Perović
Savjetnicu za komunikacije, UNICEF Crna Gora
Tel: +382 20 224 277 Ext. 3
Faks: +382 20 224 278
Mobilni: +382 69 225 315
Email: jperovic@unicef.org
Sajt: www.unicef.org/montenegro
Facebook stranica: http://www.facebook.com/pages/Unicef-Montenegro/105018479557274

 

 
Search:

 Email this article

unite for children