Media centre

Media centre - Introduction

Stories and videos 2017

Stories and videos 2016

Stories and videos 2015

Stories and videos 2014

Stories and videos 2013

Stories and videos 2012

UNICEF press releases 2011

UNICEF press releases 2010

UNICEF press releases 2009

UNICEF Press Releases 2007/2008

Real Lives (2009-2013)

Publications

Surveys

UN Convention on the Rights of the Child / UN Konvencija o pravima djeteta

Ethical guidelines for reporting on children

Promotional material for prevention and response to pandemic flu in Montenegro

Pregnancy and Early Childhood Development communication package

"It's about ability" booklets for children and teachers

Govorimo o mogućnostima - knjižice za djecu i nastavnike

Vacancies & tenders

Contact Information for Journalists

 

Sjednica skupštine opštine Bijelo Polje

Sjednica skupštine opštine Bijelo Polje povodom usvajanja izvještaja o realizaciji lokalnog plana akcije za djecu 2005 - 2010 i podrška kampanji “Govorimo o mogućnostima"

Bijelo Polje, 15. oktobar 2010 u 09:30 časova
Skupština opštine Bijelo Polje

BIJELO POLJE, 15. oktobar 2010. godine – Skupština opštine Bijelo Polje će održati specijalnu sjednicu posvećenu razmatranju finalnog izvještaja o implementaciji Lokalnog plana akcija za djecu u Bijelom Polju (2005-2010) i kampanji “Govorimo o mogućnostima” o inkluziji djece sa smetnjama u razvoju. Sjednica će početi sa radom u 09:30 časova i otvoriće je g. Refik Bojadžić, predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje, g. Tarzan Milošević, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Dr. Suad Numanović, ministar rada i socijalnog staranja i gđa Noala Skinner, šefica predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru. Sjednici će prisustvovati veliki broj partnera uključenih u implementaciju Lokalnog plana akcije za djecu – predstavnike lokalnih vlasti, resornih ministarstava, međunarodnih organizacija, djece i medija.

Uvodni dio sjednice će biti posvećen tromjesečnoj kampanji “Govorimo o mogućnostima” o podizanju svijesti i promjene ponašanja. Kampanja koju je UNICEF u saradnji sa Vladom Crne Gore pokrenuo ima za cilj da razvije partnerstvo za podršku inkluziji djece sa smetnjama u razvoju i da skrene pažnju na činjenicu da djeca sa smetnjama u razvoju imaju ista prava i slobode kao sva druga djeca. Kroz kampanju, građani Crne Gore su pozvani da prepoznaju potencijal, snagu, hrabrost i mogućnosti djece sa smetnjama u razvoju.

Na sjednici će biti predstavljen finalni izvještaj o implementaciji Lokalnog plana akcija za djecu u Bijelom Polju (2005-2010) i ključni rezultati tokom ovog perioda.

Opština Bijelo Polje je bila prva opština u Crnoj Gori koja je usvojila Lokalni plan akcije za djecu za period 2005-2010 u skladu sa Nacionalnim planom Akcije za djecu.  Lokalni plan akcije za djecu je izrađen uz podršku UNICEF-a u Crnoj Gori i predstavlja strateški dokument koji definiše lokalnu politiku usmjerenu na stvaranje podsticajnog okruženja za svu djecu i aktivnosti u cilju poboljšanja položaja i prava djece u Opštini Bijelo Polje.

Otvaranje Dnevnog centra “Tisa” za djecu sa smetnjama u razvoju i Centra za podršku djeci i porodici su samo neka od najvažnijih postignuća Lokalnog plana akcije za djecu u Bijelom Polju.

Opština Bijelo Polje će ovom prilikom potvrditi svoju spremnost da učini Bijelo Polje boljim mjestom za svu djecu i najaviće izradu novog Lokalnog plana akcije za djecu za period 2010-2015.

Nakon specijalne sjednice Skupštine opštine, g. Tarzan Milošević, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Dr Suad Numanovic, ministar rada i socijalnog staranja, gđa Vesna Vučurović, pomoćnik ministra prosvjete i nauke i gđa Noala Skinner, šefica predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru će posjetiti Osnovnu školu “Dušan Korać” u Bijelom Polju gdje će prisustvovati času na temu inkluzije djece sa smetnjama u razvoju. Tom prilikom će biti i predstavljene publikacije “Govorimo o mogucnostima” pripremljene od strane UNICEF-a, u saradnji sa djecom, kako bi se djeci objasnila prva konvencija o ljudskim pravima 21. vijeka – Konvencija o pravima osoba s invaliditetom.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children