UNICEF Moldova a validat prioritățile Programului Strategic de Țară pentru 2018-2022Reprezentanți ai autorităților naționale și organizațiilor societății civile, precum și ai tinerilor s-au întrunit joi, 2 februarie 2017, în cadrul unei ședințe de validare a Programului de Țară UNICEF pentru următorii patru ani (2018-2022). Evenimentul vine după ce, pe parcursul mai multor luni, UNICEF a derulat consultări cu mai mulți factori de decizie privind elaborarea unui nou plan de acțiuni în sprijinul implementării următorului program de țară.

 

Următorul Program de țară al UNICEF va fi cu siguranță în folosul copilului. Ședința de validare a acestui Plan de acțiuni cu partenerii de dezvoltare încheie șirul de activități întreprinse de UNICEF pentru identificarea aspectelor pe care ne vom focusa în următorii 5 ani. Direcțiile principale vor ține de consolidarea sistemelor și serviciilor echitabile pentru copii și schimbarea socială privind drepturile copilului” a menționat Reprezentanta de țară UNICEF Moldova, Nune Mangasaryan.

 

Prioritățile UNICEF în Moldova în următorii ani vor fi educaţia pentru toţi copiii, protecţia copilului împotriva violenţei, promovarea unui sistem echitabil de protectie sociala și implicarea tinerilor în promovarea drepturilor copilului. 

Programul de Țară pentru anii 2018-2022 va fi pus în aplicare după ce va fi aprobat de Comitetul Executiv UNICEF. 

 

 

Español Français