Resurse

Pentru copii, profesori, părinţi

Cercetări

 

Sănătatea şi Nutriţia

Studiul de Indicatori Multipli în Cuiburi (2012)

Raport Sumar


Studiul MICS a fost realizat în Moldova în anul 2012 de către Centrul Național de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății cu suportul UNICEF și sprijin adițional din partea Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare și Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Studiul nu a cuprins regiunea transnistreană. Colectarea datelor s-a desfășurat în perioada Aprilie ˗ Iunie 2012 pe un eșantion național de 12,000 persoane. 

   Româna English

Analiza echităţii în Sănătatea Mamei şi Copilului

  Studiul descrie şi evaluează nivelul inegalităţilor de indicatori în domeniul  mamei şi a copilului din Republica Moldova. Analiza situaţiei se concentrează asupra diferenţelor dintre diverse categorii încercând să confirme dacă aceste grupuri de populaţie a copilului şi femeii  din ţară ar avea de suferit în mod disproporţionat. 

  Româna | English

 

 

  Studiul calităţii apei potabile şi a practicilor de igienă în instituţiile preuniversitare din Republica Moldova

  Studiul a fost realizat de catre Centrul Naţional de Sănătate Publică, cu sprijinul UNICEF Moldova şi conţine date relevante privind calitatea apei, a sanitariei, a practicilor de igienă în toate cele peste 1500 de şcoli din Moldova şi impactul acestora asupra sanătăţii şi dezvoltării elevilor.

  Româna | English

 

 

 

Evaluarea Iniţiativei de Conduită Integrată a Maladiilor la Copii în Republica Moldova (anii 2000-2010)

   Republica Moldova a fost printre primele ţări din Regiunea Europeană a OMS care au implementat iniţiativa de Conduită Integrată a Maladiilor la Copii (CIMC) începând cu anul 1998 ca cea mai rentabilă strategie de îmbunătăţire a sănătăţii mamei şi copilului. Această Evaluare vine să analizeze  intervenţiile de proiect ale CIMC în perioada 2000 - 2010 în contextul mai larg al sistemului de Sănătate a Mamei şi Copilului în R.Moldova.

  Româna | English

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children