Resurse

Pentru copii, profesori, părinţi

Cercetări

 

Migraţia

Situaţia copiilor rămaşi fără îngrijire părintească în urma migraţiei

   Studiul de faţă, iniţiat în cadrul iniţiativei regionale UNICEF privind analiza fenomenului sărăciei şi a impactului acestuia asupra copiilor, a vizat investigarea situaţiei copiilor rămaşi fără îngrijire părintească din cauza plecării acestora la muncă în străinătate. Cercetarea a fost realizată în perioada septembrie 2005 – aprilie 2006 în 3 comunităţi din zone geografice diferite ale Moldovei. La studiu au participat 231 de personae, inclusiv copii.

 Româna | English

 

 

Impactul migraţiei şi remitentelor asupra comunităţilor, familiilor şi copiilor în Moldova

  Raportul a fost realizat de CBS AXA cu sprijinul UNDP si UNICEF. Scopul studiului este de a identifica impactul migratiei si remitentelor asupra comunitatilor, familiilor si copiilor din Republica Moldova.

  English

 

 

 

Migraţia şi Drepturile Copiilor

  Raportul descrie pe scurt cercetarea prezentată la o conferinţă naţională cu privire la drepturile copiilor şi migraţie, care a avut loc la Chişinău, în Moldova, la 15 noiembrie 2007.

 Româna | English

 

 

Lăsaţi în urma migraţiei: persoane în etate şi copii din Moldova

   Publicaţia „Lasati in urma migratiei: persoane in etate si copii din Moldova” este primul studiu de acest gen in Moldova care analizeaza efectele fenomenului migratiei asupra familiilor ramase in tara si anume, asupra copiilor parintilor migranti si persoanelor in varsta care ingrijesc de acestia.

  Româna | English | Rusa

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children