Resurse

Pentru copii, profesori, părinţi

Cercetări

 

2006

Răspunsul statului la cazurile de violenţă faţă de copii

   Studiul a fost realizat de Gender-Centru cu sprijinul Guvernului si al UNICEF Moldova si descrie cum functioneaza actualmente sistemul de raspuns la cazurile de violenta si cum se acorda sprijin si protectie copiilor si femeilor victime sau celor supusi riscului de violenta.

   Româna | English

 

 

Violenţa faţă de copii in Republica Moldova

  Studiul a fost realizat de IMAS-Inc. cu sprijinul Guvernului si al UNICEF Moldova si ofera o imagine detaliata despre frecventa, cauzele si incidenta fenomenului de violenta asupra copiilor in cadrul familiei si scolii.

 Româna | English

 

 

Abandonul copilului în Republica Moldova

  Studiul şi-a propus  măsurarea fenomenului abandonului în ţara noastră  pentru a căuta soluţii adecvate pentru diminuarea acestuia şi pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă pentru copilul abandonat şi familiile cu risc de abandon. Studiul a fost realizat în anul 2005 de către Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei cu suportul tehnic si financiar al UNICEF Moldova.

 Româna | English

 

 

Situaţia copiilor rămaşi fără îngrijire părintească în urma migraţiei

   Studiul de faţă, iniţiat în cadrul iniţiativei regionale UNICEF privind analiza fenomenului sărăciei şi a impactului acestuia asupra copiilor, a vizat investigarea situaţiei copiilor rămaşi fără îngrijire părintească din cauza plecării acestora la muncă în străinătate. Cercetarea a fost realizată în perioada septembrie 2005 – aprilie 2006 în 3 comunităţi din zone geografice diferite ale Moldovei. La studiu au participat 231 de personae, inclusiv copii.

 Româna | English

 

 

Impactul migraţiei şi remitentelor asupra comunităţilor, familiilor şi copiilor în Moldova

  Raportul a fost realizat de CBS AXA cu sprijinul UNDP si UNICEF. Scopul studiului este de a identifica impactul migratiei si remitentelor asupra comunitatilor, familiilor si copiilor din Republica Moldova.

  English

 

  

 

  Raportul privind implementarea alternativelor la detentie pentru minori

  Raportul a fost realizat de catre Institutul de Reforme Penale, cu sprijinul UNICEF Moldova si reflecta progresele, realizarile, dar si eforturile care inca mai trebuie depuse in sistemul de justitie juvenila pentru implementarea alternativelor la detentie pentru copii : probatiunea, munca in folosul comunitatii, medierea etc.

  English

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children