Resurse

Pentru copii, profesori, părinţi

Cercetări

 

2008

Situaţia Copiilor Romi din Moldova

  La fel ca în alte ţări, populaţia romilor din Moldova, în special copiii romi, se confruntă cu probleme sociale şi excludere. Pentru a identifica cauzele acestui fenomen, a fost necesară desfăşurarea unei investigaţii privind situaţia copiilor romi. În 2007-2008 UNICEF Moldova a finanţat studiul realizat de Centrul European pentru Drepturile Romilor în cooperare cu Uniunea Tinerilor Romi «Tarna Rom».

  English

 

 

Evaluarea riscului de infectare cu HIV in rîndul adolescenţilor cu risc sporit

  Studiul a fost efectuat în anul 2008 de către Centrul Naţional de Management cu sprijinul UNICEF. Studiul a ţintit adolescenţii cu risc sporit de infectare cu HIV : utilizatorii de droguri injectabile, adolescenţii în detenţie, tinerii barbaţi care fac sex cu barbaţi şi tinerele lucratoare ale sexului comercial pentru a evalua accesul lor la servicii si principalele obstacole în accesarea serviciilor.

  Româna | English

 

 

Educaţia de bază în Republica Moldova din perspectiva şcolii prietenoase copilului

  Studiul a fost realizat de catre o echipă de experţi ai Ministerului Educaţiei, cu sprijinul UNICEF Moldova şi releva care este situaţia, care sunt punctele tari şi care sunt punctele slabe ale învăţămîntului de bază în ţara noastră; în ce măsură corespund şcolile cerinţelor înaintate faţă de şcolile prietenoase copilului; ce mai trebuie de făcut atît la nivel central, cit şi la nivel local pentru ca şcolile să devină prietenoase pentru toţi copiii din Moldova

  Româna | English | Russian

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children