Resurse

Pentru copii, profesori, părinţi

Cercetări

 

2010

Munca copiilor în Republica Moldova: rezultatele cercetării statistice din 2009 privind activităţile copiilor

  Cercetarea efectuata in 2009 de Biroul National de Statistica in colaborare cu OIM si UNICEF,  analizeaza „munca copiilor”, dimensiunile, cauzele si caracteristicile acestui fenomen în Republica Moldova.

  Româna | English

 

 

Raportul de evaluare a costurilor neimplementării  Strategiei naţionale privind reforma sistemului rezidenţial de îngrijire a copilului pe anii 2007-2012

   Acest Raport analizează impactul de ordin economic, financiar, social şi perspectivele de integrare în societate a copiilor pe termen mediu şi de lungă durată în contextul reformei sistemului rezidenţial de îngrijire a copilului în Moldova. Rezultatele studiului stau la baza acordării în continuare a asistenţei necesare Guvernului RM, în particular ministerelor din domeniul social, în promovarea procesului deinstituţionalizării copiilor. Raportul a fost elaborat în anul 2010.

  Româna | English

 

 

Lăsaţi în urma migraţiei: persoane în etate şi copii din Moldova

   Publicaţia „Lasati in urma migratiei: persoane in etate si copii din Moldova” este primul studiu de acest gen in Moldova care analizeaza efectele fenomenului migratiei asupra familiilor ramase in tara si anume, asupra copiilor parintilor migranti si persoanelor in varsta care ingrijesc de acestia.

  Româna | English | Rusa

 

 

Evaluarea realizărilor în sistemul de justiţie juvenila în Moldova

  Studiul realizat in vara 2009 de către expertul internaţional Dan O’Donnel descrie cele mai importante realizări ale Republicii Moldova în procesul de reformare a sistemului de justiţie juvenilă

 Româna | English 

 

 

  Studiul calităţii apei potabile şi a practicilor de igienă în instituţiile preuniversitare din Republica Moldova

  Studiul a fost realizat de catre Centrul Naţional de Sănătate Publică, cu sprijinul UNICEF Moldova şi conţine date relevante privind calitatea apei, a sanitariei, a practicilor de igienă în toate cele peste 1500 de şcoli din Moldova şi impactul acestora asupra sanătăţii şi dezvoltării elevilor.

  Româna | English

 

 

Analiza echităţii în Sănătatea Mamei şi Copilului

  Studiul descrie şi evaluează nivelul inegalităţilor de indicatori în domeniul  mamei şi a copilului din Republica Moldova. Analiza situaţiei se concentrează asupra diferenţelor dintre diverse categorii încercând să confirme dacă aceste grupuri de populaţie a copilului şi femeii  din ţară ar avea de suferit în mod disproporţionat. 

  Româna | English

 

 

 

Cunostinţe, atitudini şi practici ale familiilor în domeniul ingrijirii şi dezvoltării timpurii a copiilor 2009

  Raportul sumar al studiului naţional a fost realizat de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru a analiza evoluţia cunoştintelor, atitudinelor şi practicelor aplicate de familiile în care există copii de vîrsta preşcolara (0-7 ani).

 Româna | English

 

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children