Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Guvernele trebuie să investească în imunizarea celor mai vulnerabili copii și abordarea ezitării la vaccinare

Declarația directorului regional al UNICEF pentru Europa și Asia Centrală Afshan Khan pentru Săptămâna Mondială a Imunizării

Geneva, 24 aprilie 2017 – ”UNICEF îndeamnă guvernele din Europa si Asia Centrală să investească în sistemele de sănătate ce prioretizează imunizarea celor mai vulnerabili alături de campaniile naționale ce abordează creșterea îngrijorătoarea a ezitării la vaccinare.”

"Imunizarea este una dintre cele mai semnificative și rentabile realizări ale sănătății publice din epoca modernă. Vaccinurile salvează viața copiilor și împiedică răspândirea bolilor.

 

©UNICEF Moldova 2017. Administrarea vaccinului la Centrul Național de Sănătate Publică, Chișinău, Moldova.


"Acoperirea durabilă a imunizării este posibilă numai prin sisteme de sănătate care funcționează bine și care ajung la toți copiii, inclusiv copiii din comunitățile minoritare, cei care trăiesc în sărăcie sau copiii dezrădăcinați din casele lor. Acoperirea trebuie monitorizată, astfel încât carențele în disponibilitate și servicii sunt identificate și abordate rapid.

"Cererea din partea îngrijitorilor și de comunităților dotate cu cunoștințe pentru a depăși preconcepțiile greșite și pentru a-și proteja copiii este la fel de critică. Dezinformarea privind vaccinurile are implicații grave. Guvernele trebuie să monitorizeze îndeaproape percepțiile publice, să contracareze dezinformarea și să promoveze beneficiile imunizării.

"Focarele de rujeolă și buzunarele cu rate de vaccinare inacceptabil de scăzute sunt amintiri stricte că realizarea unei acoperiri universale a imunizarăi de rutină trebuie să fie o prioritate pentru guverne, comunități și îngrijitori.

######

Despre UNICEF
UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil, în tot ceea ce face. Împreună cu partenerii noștri, lucrăm în 190 de țări și teritorii pentru a transpune acest angajament într-o acțiune practică, concentrând eforturi deosebite pentru a ajunge la cei mai vulnerabili și excluși copii, în beneficiul tuturor copiilor, pretudindeni.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa pentru copii, vizitați www.unicef.org.
Urmăriți UNICEF pe Twitter și pe Facebook

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:
Melanie Sharpe, UNICEF Geneva, +41 79 834 74 01 msharpe@unicef.org
Kristen Elsby, UNICEF Geneva, +41 79 938 8273, kelsby@unicef.org


 

 
Search:

 Email this article

unite for children