Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

UNICEF Moldova și Ministerul Sănătății au validat Strategia de Comunicare în susținerea Programului de Imunizări în Republica MoldovaÎn scopul implementării Programului Național de Imunizări pentru anii 2016-2020, UNICEF Moldova și Ministerul Sănătății au validat astăzi Strategia de comunicare privind schimbarea comportamentală în domeniul Imunizării. Strategia este prevăzută pentru o perioadă de 4 ani și are drept scop creșterea nivelului acoperirii vaccinale cu până 95 la sută din copiii eligibili spre imunizare până în 2020.

Potrivit Margaritei Tilleva, reprezentant adjunct UNICEF în Moldova, strategia de comunicare este cu atât mai importantă cu cât rata imunizării copiilor în Republica Moldova este în descreștere.

”A investí în imunizarea copiilor înseamnă a investí în viitor, or vaccinarea nu doar reduce mortalitatea în rândul copiilor, dar aduce și o serie de beneficii pentru sănătate importante pentru dezvoltarea copilului. Programul Național de Imunizare pentru anii 2011-2015 a cunoscut o creștere a ezitării față de vaccinare. Declinul ratelor de imunizare în Republica Moldova ia proporții alarmante, astfel țara poate să nu reușească să atingă până în 2020 obiectivul de vaccinare de 95 la sută pentru toate cele 13 tipuri de antigene” a punctat Margarita Tilleva.

Subliniind importanţa cooperării interinstituționale cu UNICEF Moldova, a cărui activitate a fost apreciată, îndeosebi pentru elaborarea politicilor în sănătate, viceministra Sănătății, Aliona Serbulenco, a subliniat faptul că anume lipsa de comunicare este unul din factorii care a dus la diminuarea ratei de imunizări în Republica Moldova.

”Miza Ministerului Sănătății pentru această strategie de comunicare este mare. Or anume din lipsă de comunicare și pe fundalul unor curente tot mai des întâlnite de promovare a non-vaccinării, la momentul actual atestăm o diminuare a ratei de imunizare în Republica Moldova. Strategia de comunicare elaborată cu suportul UNICEF va veni în ajutorul lucrătorilor medicali, ai partenerilor de dezvoltare dar și a populației de a înțelege mai bine beneficiile imunizării.”

 

 
Search:

 Email this article

unite for children