Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

În Moldova, aniversarea 70 de ani UNICEF a fost o sărbătoare pentru copii și împreună cu copiii

Pe 10 decembrie, copii, oficiali de nivel înalt, precum și partenerii UNICEF au venit la Palatul Republicii din Chișinău pentru a marca aniversarea 70 de ani UNICEF.

© UNICEF Moldova/2016/Bubulici. From left to right: The U.S. Ambassador to Moldova, H.E. James Pettit, the Ambassadorof Sweden to Moldova, H.E. Signe Burgstaller, the Deputy Prime Minister of Moldova Gheorghe Brega, UNICEF Representative to Moldova, Nune Mangasaryan, the first President of Moldova, Mircea Snegur, the Ambassador of the European Union to Moldova, H.E. Pirkka Tapiola, the former Minister of Foreign Affairs, Natalia Gherman, H.E. Artur Michalski, the Ambassador of Poland to Moldova and the United Nations Resident Coordinator in Moldova Dafina Ghercheva at the UNICEF’s 70th anniversary event in Chisinau, Moldova.

Printre oaspeții la nivel înalt care au apreciat activitatea UNICEF au fost primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care a fost șef al statului la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului (CDC) în 1993, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Gheorghe Brega, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ES Pirkka Tapiola, și Ambasadorul Suediei în Republica Moldova, ES Signe Burgstaller.

© UNICEF Moldova / 2016 / Bubulici. Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care a fos șeful statului la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului (CDC) în 1993, vorbind la evenimentul aniversar 70 UNICEF la Chișinău, Moldova.

Peste 50 de copii din toata tara, din diferite medii și cu diverse nevoi au participat la eveniment. Ei s-au bucurat de activități de divertisment organizate pentru ei și au produs un banner comun care pune în vizor perspectivele lor privind modul în care ar trebui să arate o lume mai bună pentru copii.

© UNICEF Moldova / 2016 / Bubulici. Copiii se bucură de activitățile special organizate pentru ei în timpul evenimentului aniversar UNICEF în Chișinău, Moldova.

Evenimentul a fost co-moderat de Maria Branca și Gabriel Chiriac, doi copii reporteri de la studioul de Copii Radio Național. Studioul a fost creat de UNICEF Moldova acum zece ani și a implicat pe parcursul anilor peste 500 de copii.

 
© UNICEF Moldova / 2016 / Bubulici. Copiii produc un banner comun in timpul evenimentului aniversar UNICEF în Chișinău, Moldova.

Expoziția specială Aniversarea 70 UNICEF a prezentat istoria organizației din 1946, Ambasadorii Bunăvoinței pentru UNICEF, și rezultatele obținute în Moldova din anul 1995, în colaborare cu Guvernul și partenerii.

© UNICEF Moldova / 2016 / Bubulici. Alături de Reprezentanta UNICEF în Moldova Nune Mangasaryan (dreapta) pe scenă, Alla Dontu (stânga), co-moderează evenimentul aniversar UNICEF la Chișinău, Moldova, împreună cu Gabriel Chiriac (mijloc) și Maria branca (mijloc), doi copii reporteri de la Studioul de Copii Radio Național, creat de UNICEF Moldova acum zece ani.

Pe parcursul evenimentului, UNICEF Moldova a lansat un nou videoclip pentru campania #IMAGINE cu participarea artiștilor celebri din Moldova: Eugen Doga, Valentina Naforniță, Pavel Stratan, Pavel Parfeni, Natalia Barbu, Alexandru Manciu, tineri interpreți Xenia Chitoroagă, Cleopatra Stratan, Eva Timus, Nicusor Untila , precum și corul de copii "Lia Ciocârlia".

© UNICEF Moldova / 2016 / Bubulici. Nicusor Untilă, un tânăr cu deficiențe de vedere, care a participat la inițiativa #IMAGINE, produs în Moldova, vorbind la evenimentul aniversar UNICEF la Chișinău. De la stânga la dreapta: Valentina Nafornita Soprana, cantareti celebri Cleopatra Stratan, Pavel Stratan, Alexandru Manciu, Nicușor Untilă și moderator evenimentului Alla Dontu.


Nicusor Untilă, un tânăr în vârstă de 15 de ani, cu deficiențe de vedere, a fost printre artiștii prezenți la eveniment. El și-a exprimat entuziasmul cu privire la rolul său în cadrul inițiativei. Nicusor este un absolvent al studioului de Copii Radio Național, înființat cu sprijinul UNICEF. El cântă la pian, vioara, flaut, ia lectii de canto și a câștigat numeroase distincții și premii.

 

© UNICEF Moldova / 2016 / Bubulici. Ilinca (dreapta), cea mai tânără participantă la proiectul #IMAGINE, cu sora ei Valeria, în timpul evenimentului aniversar UNICEF la Chișinău.

Evenimentul a adus amintiri din realizările anterioare și apreciere din partea oaspeților la nivel înalt, parteneri și bucurie copiilor și părinților.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children