Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

UNICEF Moldova marchează 70 de ani de activitate a organizației

Chișinău, 10 Decembrie, 2016 – Pe 11 Decembrie 2016, UNICEF marchează 70 de ani de activitate în cele mai dificile zone ale lumii pentru a oferi ajutor indispensabil și sprijin pe termen lung pentru copiii ale căror vieți sunt puse în pericol din cauza conflictelor, crizei, sărăciei, inegalității și discriminării.

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost creat în 1946 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru a proteja viețile copiilor care încercau să supraviețuiască în perioada de după al Doilea Război Mondial - și în acest sens, să contribuie la reconstruirea societăților distruse și să readucă speranța la un viitor mai bun.

Pentru a celebra 70 de ani de la crearea Fondului Națiunilor Unite pentru Copii, UNICEF Moldova a organizat un eveniment aniversar pentru a celebra impactul activității sale de peste șapte decenii: a aduce ajutor și speranță pentru cei mai vulnerabili copii din lume, inclusiv copiii din Moldova.

Copii, reprezentanți ai Guvernul, organizații partenere și oameni iluștri s-au adunat pentru a marca lunga istorie a organizației.

Mai mult de 50 de copii din toată țara, din diferite medii și cu diverse necesități au participat la eveniment. Copii au fost încadrați în diverse activități organizate pentru ei și au lucrat la un banner comun, despre felul în care își imaginează o lume mai bună pentru copii.

Evenimentul aniversar a fost co-moderat de Maria Brânca și Gabriel Chiriac, doi copii reporteri de la studioul Radioul pentru Copii și adolescenți, creat de UNICEF Moldova în urmă cu zece ani, prin care au trecut peste 500 de copii.

Expoziția aniversară ”70 de ani UNICEF” a prezentat istoria UNICEF începând cu anul 1946, Ambasadori ai Bunăvoinței pentru UNICEF și rezultatele obținute în Moldova începând cu 1995, în colaborare cu Guvernul și alte organizații partenere.

În cadrul evenimentului, UNICEF Moldova a lansat un nou videoclip pentru campania globală #IMAGINE cu implicarea artiștilor celebri din Moldova: Eugen Doga, Valentina Naforniță, Pavel Stratan, Pavel Parfeni, Natalia Barbu și Alexandru Manciu, implicând și copii: Xenia Chitoroagă, Cleopatra Stratan, Eva Timuș, Nicusor Untilă și corul "Lia Ciocârlia".

La eveniment au participat, împărtășind amintiri și cuvinte de apreciere, primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care fost la conducerea țării în timpul semnării Convenției cu privire la Drepturile Copilului (CDC) în 1993, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Gheorghe Brega, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Pirkka Tapiola, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, E.S. Signe Burgstaller și Reprezentanta UNICEF în Moldova Nune Mangasaryan.

Despre initiativa globala #IMAGINE

Inițiativa #IMAGINE a fost lansată pentru prima dată în noiembrie 2014, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În 2014, prima versiune globală a acesteia a întrunit artiști și Ambasadori ai Bunăvoinței pentru UNICEF precum Katy Perry, Angélique Kidjo, Daniela Mercury, Priyanka Chopra, Yuna Kim - și alți susținători ai UNICEF de talie mondială, inclusiv Secretarul General al ONU, cu scopul de a crea un moment unic in istoria muzicii, care va scoate în evidență provocările enorme cu care se confruntă copiii. Potrivit Directorului Executiv al UNICEF, Anthony Lake, "proiectul #IMAGINE oferă oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura unei mișcări globale pentru susținerea copiilor, de a veni cu ideile și viziunile lor și, nu în ultimul rând, cu vocile lor, pentru a promova drepturile fiecărui copil, pretutindeni ". De atunci, inițiativa este preluată la nivel global, acum și în Moldova.

Despre UNICEF
UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat copiilor cei mai vulnerabili și excluși, în beneficiul tuturor copiilor, oriunde s-ar afla ei. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa în Moldova, accesați: www.unicef.md 

Pentru informații suplimentare contactați:

Angela Munteanu,

Ofițer Comunicare UNICEF Moldova

Email: amunteanu@unicef.org

Mobil: +373 69 12 36 30

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children