Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Noutăți

UNICEF Moldova a organizat  evenimentul de prezentare și dezbatere a studiului “Impactul Schimbărilor Climaterice asupra Copiilor din Moldova”

Către anul 2050 iarna în Moldova va dura în jur de 12 zile, iar raioanele de sud se vor afla în pericol de deșertificare, se arată în studiul "Impactul schimbărilor climaterice asupra copiilor din Republica Moldova" realizat recent de UNICEF.  

 

„Cea mai eficientă măsură de conștientizare a necesității imunizării este încrederea părinților că fac un lucru corect pentru copii lor”

Cu ocazia Săptămânii Europene a Imunizării, Coordonatoarea de Programe de Sănătate a Copiilor şi Adolescenților UNICEF Moldova, Angela Capcelea, a vorbit cu jurnaliștii de la Radio Europa Liberă despre importanța conștientizării beneficiilor vaccinării.

 

Profesorii Gimnaziului din Ciorești instruiți după modelul educației centrate pe copil

Un model de instruire bazat pe conceptul educației centrate pe copil a fost prezentat profesorilor gimnaziului ”Valeriu Dumbravă” din Ciorești, Nisporeni în cadrul proiectului “Promovarea participării sporite a copiilor romi în educație” implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA cu suportul UNICEF Moldova.

 

UNICEF Moldova a validat prioritățile Programului Strategic de Țară pentru 2018-2022

Reprezentanți ai autorităților naționale și organizațiilor societății civile, precum și ai tinerilor s-au întrunit joi, 2 februarie 2017, în cadrul unei ședințe de validare a Programului de Țară UNICEF pentru următorii patru ani (2018-2022).


UNICEF Moldova și Ministerul Sănătății au validat Strategia de Comunicare în susținerea Programului de Imunizări în Republica Moldova

În scopul implementării Programului Național de Imunizări pentru anii 2016-2020, UNICEF Moldova și Ministerul Sănătății au validat astăzi Strategia de comunicare privind schimbarea comportamentală în domeniul Imunizării.


În Moldova, aniversarea 70 de ani UNICEF a fost o sărbătoare pentru copii și împreună cu copiii

Pe 10 decembrie, copii, oficiali de nivel înalt, precum și partenerii UNICEF au venit la Palatul Republicii din Chișinău pentru a marca aniversarea 70 de ani UNICEF.


“Trebuie să învățăm părinții cum să-și educe copiii în mod prietenos” Șefa oficiului UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, în studioul postului național de televiziune

Aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea UNICEF precum și lansarea inițiativei globale IMAGINE în Republica Moldova a fost subiectul discuției de astăzi a emisiunii ”Bună dimineața” de la postul național de televiziune.


 UNICEF Moldova va consulta un grup de adolescenții și tinerii prioritățile pentru următorul program strategic UNICEF 2018-21

UNICEF este în proces de elaborare a propriului Planul Strategic pentru perioada 2018-2021. Implicarea adolescenților și tinerilor este esențială pentru a modela proiectul Planului Strategic și atingerea obiectivelor acestuia.

 

Nune Mangasaryan, Reprezentanta UNICEF în Moldova: „Laptele matern este cel mai bun produs pentru bebeluşi, dar are cea mai proastă promovare”

Cu ocazia Săptămînii Mondiale a Alăptării, citiți un interviu cu Nune Mangasaryan, Reprezentanta UNICEF în Moldova despre beneficiile laptelui matern și rolul nostru al tuturor în promovarea alăptării.

 

Săptămîna Mondială a Alăptării 2016

Aflați dintr-un interviu cu Nune Mangasaryan, Reprezentanta UNICEF în Moldova, cum este susținută alăptarea la sân în țările scandinave.

 

Vladimir Cebotari, Ministrul Justiției Republicii Moldova, Nune Mangasaryan, Reprezentant UNICEF în Moldova, și Victor Zaharia, Director IRP au semnat un Memorandum pentru a reduce numărul copiilor în contact cu justiția

UNICEF și Ministerul Justiției își propun să ofere tuturor copiilor un sistem de justiție, care este potrivit pentru vârsta lor și care îi protejează împotriva violenței, abuzului și neglijării prevenind în același timp riscurile de a intra în conflict cu legea.

 

Nune Mangasaryan, Reprezentanta UNICEF în Moldova, a subliniat importanța asistenței medicale de calitate pentru toți copiii

Peste 20 de mii de locuitori ai orașului Dnestrovsk, situat pe malul stâng al râului Nistru, au acum acces la o clinică renovată, avînd personal medical instruit, și dotată cu echipament, în conformitate cu standardele și practicile moderne.


UNICEF a efectuat o analiză amplă a situației copiilor din Moldova 

Pe data de 19 iunie UNICEF a organizat o întâlnire de validare cu partenerii săi majori pentru a discuta rezultatele preliminare ale studiului. În jur de 40 de reprezentanți ai autorităților naționale și organizațiilor societății civile, precum și tineri, au participat la reuniune pentru a discuta rezultatele studiului.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children