Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

2016

UNICEF Moldova marchează 70 de ani de activitate a organizației

Chișinău, 10 decembrie, 2016 – Pe 11 Decembrie 2016, UNICEF marchează 70 de ani de activitate în cele mai dificile zone ale lumii pentru a oferi ajutor indispensabil și sprijin pe termen lung pentru copiii ale căror vieți sunt puse în pericol din cauza conflictelor, crizei, sărăciei, inegalității și discriminării.


ONU Moldova premiază realizările notabile în domeniul drepturilor omului în 2016

Chișinău, 8 decembrie 2016 – Organizația Națiunilor Unite în Moldova a premiat astăzi realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova în 2016. 

 

 3,3 milioane de lei pentru reducerea numărului minorilor în conflict cu legea

Chișinău, 2 august 2016  – Mai puțini copii în contact cu sistemul de justiție până la finele anului 2017 este scopul unui Memorandum, semnat, astăzi, de Vladimir Cebotari, ministrul Justiției, Nune Mangasaryan, reprezentanta UNICEF în Moldova, și Victor Zaharia, director al Institului de Reforme Penale (IRP).

 

Peste 20 mii de locuitori ai orașului Dnestrovsk, stânga Nistrului, au acces la asistență medicală de calitate

Peste 20 de mii de locuitori ai orașului Dnestrovsk, stânga Nistrului beneficiază acum de o policlinică renovată, cu personal medical instruit și pregătit conform standardelor și practicilor moderne.

 

Apel către Guverne de a face alegerile corecte acum pentru a inversa soarta majorității copiilor celor mai vulnerabili: UNICEF

Copiii din Europa Centrală și de Est și Asia Centrală suportă consecințele progresului neuniform și inechitabil în regiune – ei sunt mai predispuși la sărăcie și sunt mai vulnerabili decît adulții, a menționat astăzi UNICEF la lansarea noului său raport. 

 

Sărăcia, analfabetismul și decesele timpurii îi așteaptă pe copiii cei mai dezavantajați ai lumii: UNICEF

Raportul anual de referință al UNICEF - Starea Copiilor Lumii, prezintă o imagine sumbră a ceea ce se va întâmpla cu copiii cei mai săraci din lume dacă guvernele, donatorii, sectorul privat și organizațiile internaționale nu își accelerează eforturile pentru abordarea nevoilor copiilor. 

 

Evaluarea costurilor pentru investiția în sistemul de învățământ preșcolar din Moldova

24 iunie - la Ministerul Educației, în cadrul ședinței de lucru cu şefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, au fost prezentate rezultatele studiului ”Evaluarea sistemului de învățământ preșcolar și definirea metodologiei de determinare a costului pentru serviciile educaționale și de îngrijire a copilului în Republica Moldova”.

 

UNICEF Moldova consultă un grup de adolescenți și tineri cu privire la noul Cod al Sănătății

UNICEF Moldova, împreună cu Comisia parlamentară pentru  protecție socială, sănătate și familie, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației a organizat un atelier de 2 zile.

 

Fondul de Inovații UNICEF investește în startup-uri tehnologice cu sursă deschisă (open source)

UNICEF invită toate startup-urile de tehnologii care sunt în curs de dezvoltare a unor noi soluții și au potențial să îmbunătățească viața celor mai vulnerabili copii din lumea întreagă, să aplice pentru finanțare la Fondul său de Inovații lansat recent.

 

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children