Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Prima Doamnă a Moldovei și-a anunțat angajamentul de a sprijini acțiuni menite să-i ajute pe copiii defavorizați

© UNICEF Moldova

   28 Februarie 2014 - Reprezentantul UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, a avut o întrevedere cu soția Președintelui Republicii Moldova, Doamna Margareta Timofti. Doamna Mangasaryan a informat-o pe Prima Doamnă despre programele UNICEF aflate în derulare și a solicitat sprijinul ei în vederea îmbunătățirii situației copiilor din Moldova, în special a celor defavorizați.

  Republica Moldova a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului în anul 1993 și de atunci depune eforturi continue pentru a-și onora obligațiile față de copii.

  “Acordul de Asociere Republica Moldova-UE are un capitol separat despre angajamentul statului de a asigura drepturile copiilor - un angajament demn de admiratie. Moldova este unica ţară din cadrul Parteneriatului Estic care are o asemenea prevedere. De aceea, noi toți suntem gata să ne unim eforturile pentru a sprijini Moldova în efortul ei de a asigura o viață mai bună pentru copii”, a menționat Reprezentanta UNICEF în cadrul întrevederii.

   La rândul său, Doamna Margareta Timofti și-a anunțat sprijinul mai multor acțiuni menite să îmbunătățească situația copiilor, în special a celor dezavantajați. Prima Doamnă a menționat în mod special preocuparea față de problema copiilor cu dizabilități, a copiilor cu autism și a violenței prezentă în majoritatea familiilor din Moldova.

  Despre UNICEF

  UNICEF este prezent în 190 de țări și teritorii, pentru a ajuta copiii să supraviețuiască și să evolueze, din fragedă copilărie și până în adolescență. Fiind cel mai mare furnizor mondial de vaccinuri pentru țările în curs de dezvoltare, UNICEF susține sănătatea și nutriția copilului, accesul la surse de apă potabilă și salubritate, educație de calitate pentru toți copiii, băieți și fete și protejarea copiilor împotriva violenței, exploatării fizice și HIV/SIDA. UNICEF este finanțat de contribuțiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundațiilor și guvernelor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și agenda sa de lucru vizitați: http://www.unicef.md .

 

 
Search:

 Email this article

unite for children