Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Poziția UNICEF cu privire la impactul violențelor din Ucraina

   20 Februarie 2014 — Impactul violenței sporite din Ucraina asupra copiilor și familiilor este o preocupare tot mai mare pentru UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii). Au fost raportate cazuri când copiii au fost surprinși și chiar răniți în timpul conflictelor de la Kiev. UNICEF se documentează asupra acestor informații și monitorizează atent situația din Ucraina care poate afecta copiii. Toate părțile implicate în conflict au responsabilitatea de a proteja copiii și a-i ține departe de orice pericol.

   Copiii sunt deosebit de vulnerabili în situațiile ce implică acte de violență, nu doar pentru că pot deveni victime, dar și din cauza efectelor traumatizante pe care le au acestea asupra lor ca martori. De rând cu aceste pericole ce afectează bunăstarea copiilor, pe timp de haos copiii pot fi separați de părinți, iar serviciile de bază pentru copii au de suferit. În regiunile afectate din Ucraina, unele școli deja au fost închise, iar accesul la instituțiile medicale este anevoios. În astfel de situații trebuie să fie luate toate măsurile necesare pentru protecția copiilor.

   Despre UNICEF

   UNICEF este prezent în 190 de țări și teritorii, pentru a ajuta copiii să supraviețuiască și să evolueze, din fragedă copilărie și până în adolescență. Fiind cel mai mare furnizor mondial de vaccinuri pentru țările în curs de dezvoltare, UNICEF susține sănătatea și nutriția copilului, accesul la surse de apă potabilă și salubritate, educație de calitate pentru toți copiii, băieți și fete și protejarea copiilor împotriva violenței, exploatării fizice și HIV/SIDA. UNICEF este finanțat de contribuțiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundațiilor și guvernelor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și agenda sa de lucru vizitați: https://www.unicef.org/.

   Urmăriți-ne și pe Twitter și Facebook

   Pentru mai multă informație contactați:

UNICEF New York, Sarah Crowe,
Tel: +1 212 326 7206 scrowe@unicef.org

UNICEF Geneva, Biroul Regional UNICEF, John Budd,
Tel: +41 22 909 5429 Mob: +41 79 431 1537 jbudd@unicef.org

 

 
Search:

 Email this article

unite for children