Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Pavel Stratan pentru UNICEF: Să punem capăt violenței asupra copiilor!

  

   Chișinău, 12 noiembrie 2013 – Interpretul Pavel Stratan a lansat astăzi împreună cu UNICEF un spot video dedicat luptei contra violenței asupra copiilor. Spotul face parte dintr-o campanie globală UNICEF cu genericul „OPREȘTE VIOLENȚA”. La evenimentul de lansare, organizat într-o atmosferă neoficială într-un local din Chișinău, au participat interpretul Pavel Stratan, Reprezentantul UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, societatea civilă și mass-media.

   Spotul global îl are ca protagonist pe celebrul actor Liam Neeson, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF. Spotul a fost preluat de majoritatea țărilor lumii și adaptat pentru publicul local. Republica Moldova s-a alăturat acestei inițiative împreună cu România, invitând patru vedete cunoscute în ambele țări – Andreea Marin, Smiley, Gică Hagi și Pavel Stratan – să adreseze următorul mesaj: „Doar pentru că nu putem vedea întotdeauna violența la care sunt supuși copiii, nu înseamnă că ea nu există. Fii alături de noi! Împreună putem opri violența împotriva copiilor!”

© UNICEF Moldova
© UNICEF Moldova 2013
Nune Mangasaryan, Pavel Stratan și Valentina Buliga

   În discursul său de la evenimentul de lansare a spotului Pavel Stratan s-a referit la importanța educației copiilor fără violență și a oferit exemple din propria experiență. “Muncesc foarte mult pentru a fi pregătit să comunic cu copiii mei, astfel încât ei să mă înțeleagă din prima. Eu nu le spun copiilor că vreau ca ei să facă ceva sau trebuie să facă asta. Eu le spun că mie mi-ar fi interesant dacă ei ar putea să facă asta. Un copil nu trebuie forțat să facă ceva, lui trebuie să-i placă ceea ce face”, a spus Pavel Stratan. “În relația cu copiii și educația lor contează foarte mult și relația dintre părinți. Eu și soția mea suntem foarte buni prieteni, iar acest exemplu de comportament îl oferim și copiilor”, a mai spus interpretul. 

   Nune Mangasaryan, Reprezentantul UNICEF în Moldova, a menționat că  violența asupra copiilor este prezentă în fiecare țară și în fiecare cultură, iar Moldova nu este o excepție. “Sperăm că în decurs de doi-trei ani, inclusiv grație campaniilor de informare pe care le desfășurăm, violența asupra copiilor nu va mai fi atât de actuală pentru Republica Moldova”, a precizat ea.

  Campania globală „OPREȘTE VIOLENȚA” a fost lansată de Cartierul General UNICEF în luna iulie 2013. Campania încurajează copiii, părinții și comunitățile să acționeze – să se implice, să se informeze, să organizeze evenimente și discuții publice în sprijinul copiilor victime ale violenței și să se alăture UNICEF și altor parteneri în efortul de combatere a acestui fenomen.

   Începând cu data de 22 octombrie curent în Republica Moldova se desfășoară și o campanie națională de prevenire a violenței față de copii cu genericul ”Protejează-mi copilăria”. Spoturile cu participarea vedetelor din România și Republica Moldova vor amplifica mesajele campaniei și vor ajuta copiii să crească sănătoși și să fie protejați de violență. Spoturile vor rula la toate posturile de televiziune din țară în perioada 12 noiembrie -12 decembrie 2013.

  SPOTURILE VIDEO SUNT DISPONIBILE MAI JOS:

 Pentru mai multă informație despre Campania globală UNICEF vizitați: https://www.unicef.org/endviolence/ 

   Pentru detalii despre campania națională ”Protejează-mi copilăria” vizitați: https://www.unicef.org/moldova/ro/11941_24984.html

   Urmăriți-ne și pe Facebook: https://www.facebook.com/UNICEFMoldova

   PENTRU CONTACT:
   Irina Lipcanu, Ofițer de presă, UNICEF Moldova;
   Tel: (373 22) 269 235; E-mail: ilipcanu@unicef.org


 

 

 

 

 

Despre campania globală UNICEF “END Violence”


Despre campania națională „Protejează-mi copilăria”


Search:

 Email this article

unite for children