Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Compania Gas Natural Fenosa și Asociația “Motivație” s-au alăturat UNICEF în lupta contra violenței asupra copiilor

UNICEF MOLDOVA
© UNICEF Moldova 2013
Tinerii de la Asociația "Motivație" în vizită la compania Gas Natural Fenosa
  • 700,000 de pliante informative despre educația non-violentă vor fi distribuite împreună cu facturile de energie electrică familiilor din Moldova în perioada septembrie-noiembrie 2013. Acțiunea este parte a campaniei de comunicare cu genericul “Protejează-i copilăria”, organizată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, cu suportul UNICEF Moldova. Campania își propune să reducă toleranța publică față de aplicarea violenței asupra copiilor și să mobilizeze profesioniștii și comunitățile să raporteze cazurile de violență.

   4 Octombrie 2013 - Luna septembrie a început mai puțin obișnuit pentru  opt beneficiari ai Asociației persoanelor cu dizabilități  « Motivație » din Chișinău. Ei s-au grăbit la sediul companiei Gas Natural Fenosa unde îi aștepta un nou loc de muncă. În cadrul proiectului de parteneriat public-privat inițiat de UNICEF și Gas Natural Fenosa, tinerii cu dizabilități au fost angajați pentru o perioadă de trei luni să capseze pliantele despre educația non-violentă la facturile de energie electrică. În felul acesta ei s-au alăturat efortului național de combatere a violenței asupra copiilor. 

   Studiile UNICEF arată că violența afectează mai mult de jumătate din copiii de până la șapte ani din Republica Moldova. Mai mult, chiar și micuții de până la un an sunt bătuți de părinți. Pliantele produse de UNICEF și distribuite populației cu ajutorul Gas Natural Fenosa și a tinerilor cu dizabilități de la « Motivație »  vor informa părinții despre cum să-și educe corect copiii, care sunt metodele de educație alternative violenței, unde să se adreseze și ce să facă atunci când sunt martori ai unui caz de violență.

   Adunați zilnic la sediul Gas Natural Fenosa, tinerii capsează în jur de 10,000 de pliante pe zi.  Și dacă la început munca le părea extrem de anevoioasă, după o lună ea a devenit obișnuință.   “Este prima mea experiență de muncă într-un oficiu și îmi place foarte mult. Colectivul e prietenos, în plus e o ocazie să mai ieșim din casă, să comunicăm și socializăm cu alte persoane”, povestește Nadejda Banari, de 21 de ani, care este dependentă de scaunul cu rotile. “Munca nu e complicată, important e să te obișnuiești, să încerci și rezultatul vine de la sine”, adaugă ea.

   Ștefan Ciobanu, de 20 ani, ne mărturisește sincer că la început i-a fost mai greu să prindă ritmul și să capseze pliantele în mod rapid. Pe parcurs, însă, s-a obișnuit. Ștefan spune că acest serviciu, fie chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, îi permite să aibă un salariu pe lângă pensia de invaliditate oferită de stat.

Unicef Moldova
© Unicef Moldova 2013
Silvia Radu, Președintele Gas Natural Fenosa în Moldova

   “Gas Natural Fenosa în Moldova apreciază şi susţine activ iniţiativa UNICEF de a derula campania naţională cu privire la prevenirea violenţei faţă de copii. Este un exemplu de parteneriat public privat pentru cauze sociale care se înscrie în politica de responsabilitate socială corporativă a grupului nostru. Dorim ca prin intermediul acestei campanii, fiecare persoană să conştientizeze că numai cu dragoste, răbdare şi educaţie corectă putem asigura o societate prosperă în viitor. Copii trebuie să crească fericiţi şi să beneficieze de un tratament adecvat”, a spus Silvia Radu, Preşedintele Gas Natural Fenosa în Moldova.

   Această acțiune este parte a unei campanii mai largi de comunicare cu genericul “Protejează-i copilăria”, organizată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei cu suportul UNICEF. Campania va cuprinde mai multe activități de informare la nivel național și local, inclusiv difuzarea spoturilor video și radio, lecții publice, ore de clasă informative,  concursuri de desen pentru copii în toate școlile, activități mass-media.

  Pentru mai multă informație privind activitatea UNICEF în Moldova vizitați-ne pe Facebook: http://www.facebook.com/UNICEFMoldova
  Pentru contact: Irina Lipcanu, Ofițer de presă UNICEF Moldova; Tel: 26 92 35; E-mail: ilipcanu@unicef.org

 

 

 

 

Sfaturi pentru părinți: Educarea unui copil se face prin grijă, comunicare și răbdare, și nu prin bătaie

Search:

 Email this article

unite for children