Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Agenda de dezvoltare post-2015: Raportul final privind consultarile din Republica Moldova a fost prezentat public

unicef moldova
© UNICEF Moldova 2013

  Raportul exprimă viziunea oamenilor din Republica Moldova asupra viitorului pe care şi-l doresc împreună după anul 2015 

   CHIȘINĂU, 24 septembrie 2013 - Raportul final privind consultările asupra viitorului pe care şi-l doresc cetăţenii Republicii Moldova după anul 2015, intitulat „Agenda de dezvoltare post-2015” prezintă o imagine reală a preocupărilor de astăzi şi aspiraţiilor de mâine ale ţării în perspectiva de după termenul final de realizare a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

   Cei peste 7000 de oameni care au participat la consultările naţionale post-2015 au vorbit despre viitorul pe care şi-l doresc, despre provocările şi riscurile de dezvoltare pe termen lung pentru Republica Moldova şi au formulat în acest context mai multe recomandări. 

   Consultările naţionale privind agenda de dezvoltare post-2015 a ţării s-au desfăşurat, în perioada noiembrie 2012 – martie 2013, cu sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi au fost facilitate de Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP. Naţiunile Unite au asigurat un proces participativ şi incluziv pentru aceste consultări, astfel încât raportul final exprimă vocea comună a persoanelor publice, funcţionarilor publici, societăţii civile, organizaţiilor locale, sectorului privat, sindicatelor, patronatelor, migranţilor, comunităţii academice, reprezentanţilor diasporei moldoveneşti, precum şi grupurilor care sunt excluse adesea din dezbaterile publice şi a căror opinie nu este întotdeauna auzită.

   Consultările naţionale post-2015, precedate de o campanie de comunicare activă, au inclus două sondaje mari – o cercetare sociologică reprezentativă la scară naţională şi un sondaj on-line, 15 consultări teritoriale cu focus grupuri, 8 reuniuni speciale şi un Atelier Naţional de validare a rezultatelor.

 

 

   Mai multe detalii despre procesul de consultări și Raportul final sunt disponibile aici: http://www.un.md/news_room/pr/2013/Post2015_24September/index_rom.shtml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raportul fi nal privind consultările

Mai multe despre Consultările copiilor privind agenda Post-2015

Search:

 Email this article

unite for children