Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Oficialii au împărțit îngerași și s-au lăsat pictați de copii pentru a transmite mesaje antiviolență

   Chisinau, 4 unie 2013 : Zia de 4 iunie a început la Chișinău printr-un eveniment mai puțin obișnuit. Un grup de 25 de copii cu vîrsta cuprinsă înre  5 și15 ani împreună cu Ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga și Reprezentanta UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster, au împărțit publicului larg, îngerași din hârtie în memoria copiilor care au suferit de pe urma abuzurilor și violenței. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor – Victime ale Agresiunii, marcată în fiecare an la data de 4 iunie.

   Îngerașii de culoare albastră au avut imprimat  mesajul-cheie”Nu tolera violența împotriva copiilor!”. Mesajul a fost adresat părinților, buneilor, rudelor, vecinilor și întregii comunități responsabile de protecția și siguranța copiilor, îndemnându-le să găsească alternativă agresiunii fizice și să sesizeze autoritățile atunci când știu că un copil se află în pericol de violență.

  

   În cadrul evenimentului, oficialii și copiii au fost antrenați și într-un atelier de body painting cu genericul ”Copilăria are diferite fețe, să le descoperim și pe cele triste!”. Imaginile pictate pe față și pe mâini au reprezentat impactul violenței asupra copiilor  − lacrimi, durere, tristețe. Unii copii  au avut imprimate și mesaje pozitive de bucurie și fericire, pentru a transmite  practici de educație armonioasă.

   Potrivit statisticilor UNICEF în R. Moldova 16% din copiii cu vârsta sub un an sunt bătuţi de către părinţii lor, iar fiecare al doilea copil cu vârsta  între 1 şi 7 ani a experimentat violenţă în familie. Totodată, doar 8 la sută din părinţi consideră că o persoană ar trebui raportată la poliţie dacă şi-a bătut copilul.

   Flash-mobul dedicat Zilei Internaționale a Copiilor – Victime ale Agresiunii este organizat în contextul unei campanii mai largi de promovarea a toleranței zero față de violență asupra copiilor desfășurată de Guvern cu susținerea partenerilor naționali și internaționali.

   Acțiunea a avut loc în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfînt” din centrul capitalei, pe un teren de joc pentru copii și a fost organizată de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Reprezentanța UNICEF în Moldova.

   Pentru informații: 

   Elena Căpăţînă, şef Serviciul de informare și comunicare cu mass-media, 
   Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, tel: 269300, 079454344, e-mail elena.capatina@mmpsf.gov.md

 

 
Search:

 Email this article

unite for children