Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Prietenii lui Guguţă în Grădina Copilăriei: Eveniment grandios dedicat Zilei internaționale a Copiilor

UNICEF Moldova

   Chișinău, 1 Iunie 2013: În premieră pentru Moldova, în 2013 Ziua internațională a Copiilor s-a desfășurat sub genericul „Prietenii lui Guguţă în Grădina Copilăriei” fiind dedicat Anului Spiridon  Vangheli. Grădina „Publică Ștefan cel Mare” din capitală a fost transformată pentru o zi într-un orășel al copilăriei cu multă distracție și evenimente interesante. Toate aleile Grădinei au fost redenumite și dedicate unor tematici specifice cum ar fi sportul, creația, poveștile etc.

   Un element important al programului l-a constituit organizarea de către copii a unui Flash-mob original dedicat incluziunii, la care au participat copii obișnuiți și copii cu nevoi speciale. În felul acesta copiii au transmis autorităților și publicului mesajul de bază al sărbătorii de 1 iunie – importanța incluziunii sociale a tuturor copiilor și valorificarea abilităților lor. Accesați aici pentru detalii și pentru a viziona flash-mobul.

   În cadrul evenimentului a fost organizat și un Târg al ONG-rilor active în domeniul drepturilor copiilor unde vizitatorii au putut să se informeze despre disciplinarea copiilor fără violență, incluziunea copiilor cu nevoi speciale în școlile de masă, participarea copiilor, accesul la educație a copiilor romi și altele. 

  La deschiderea evenimentului Alexandra Yuster, Reprezentanta UNICEF în Moldova, a ținut un discurs dedicat drepturilor copiilor, prin care s-a adresat copiilor și părinților cu mesajul de a respecta dreptul copiilor la educație, sănătate, joacă, opinie. „Trebuie să țineți minte că aceste drepturi vă aparțin indiferent dacă sunteți băieți sau fete, aveți familii bogate sau modeste, aveți o dizabilitate sau nu, locuiți la oraș sau la sat. Fiecare copil se bucură exact de aceleași drepturi”, a spus Reprezentanta UNICEF. Citiți aici discursul integral.

   Evenimentul a fost organizat de către Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” sub egida Guvernului Republicii Moldova în parteneriat cu UNICEF şi prin implicarea nemijlocită a Ministerului Educației. La eveniment au particpat premierul Iurie Leancă și Ministrul Educației, Maia Sandu.

  Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

  Irina Lipcanu, Ofițer de presă, UNICEF Moldova, tel: (373 22) 269 235; e-mail: ilipcanu@unicef.org
  Violina Lavric, șef Serviciul presa, Ministerul Educației tel: (373 22) 277 508

   Despre Ministerul Educației http://www.edu.gov.md/. Mai multe despre activitatea UNICEF în Moldova pe www.unicef.md. Urmăriți-ne pe Facebook https://www.facebook.com/UNICEFMoldova
    

 

 

 

 

Discurs al reprezentantului Unicef in Moldova, Alexandra Yuster

Search:

 Email this article

unite for children