Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

UNICEF a donat jucării și echipament mai multor grădinițe din Transnistria

UNICEF Moldova
© UNICEF Moldova 2013

   UNICEF, 20 Mai 2013 – UNICEF a donat astăzi un lot de jucării și echipament mai multor grădinițe din Transnistria. Donația este parte a unui proiect de parteneriat public-privat desfășurat de UNICEF şi Compania IKEA din Suedia.  Proiectul are drept scop asigurarea accesului la educație timpurie de calitate pentru copiii preșcolari.

   Aceasta este prima donație de acest fel în regiunea transnistreană. În total 12 grădinițe din diferite localități din regiunea transnistreană au primit jucării, seturi LEGO, cărți, mobilier și echipament tehnic, care vor ajuta copiii și educatorii să lucreze mai eficient.
Ceremonia de donație s-a desfășurat la grădinița Nr.3 din satul Proteagailovka, r-l Bender. La eveniment a participat Alexandra Yuster, Reprezentanta UNICEF Moldova și mai mulți oficiali transnistreni.

   "Educația reprezintă un drept fundamental al fiecărui copil. Dar la această vârstă fragedă este foarte important ca toți copiii să învețe prin joc. Prin această donație de jucării și echipament, UNICEF își propune să asigure o calitate mai bună a educației preșcolare pentru copii”, a declarat Alexandra Yuster, Reprezentanta UNICEF în Moldova. Ea a mai menționat că “UNICEF este dornic să continue cooperarea în interesul superior al copiilor, așa cum este prevăzut în Convenția privind drepturile copilului”.

   Potrivit UNICEF, primii ani din viață sunt cei mai importanți pentru dezvoltarea  copilului. În această perioadă copiii ajung să cunoască și să înțeleagă mai bine lumea fizică și socială din jurul lor și își dezvoltă abilitățile de gândire, observare, imaginație și soluționare de probleme. Jucăriile și echipamentul vor veni să suplinească golurile existente în instituțiile preșcolare și vor oferi copiilor șansa unei dezvoltări armonioase.

   În total, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesului la serviciile de educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii, în special cei mai vulnerabili”, au fost instituite și dotate cu mobilier, echipament tehnic, jucării și cărți 42 de centre comunitare; peste două mii de copii, cu vîrsta cuprinsă între 3-6 ani beneficiază de educație timpurie, iar mai mulți educatori, manageri de instituții preșcolare, primari, părinți au fost instruiți în vederea asigurării unei educații timpurii de calitate pentru copiii preșcolari.

   Pentru contact :

   Irina Lipcanu, Ofițer de presă UNICEF Moldova, tel. 269 235; ilipcanu@unicef.org
   Web: www.unicef.md; Facebook: http://www.facebook.com/UNICEFMoldova


 

 

 

 

 

ЮНИСЕФ безвозмездно передала игрушки и оборудование 12 детским садам Приднестровья

 
 Russian


Search:

 Email this article

unite for children