Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

În Moldova începe Campania dedicată Săptămânii Europene a Imunizării

  • Sloganul campaniei este “Să prevenim, să protejăm, să imunizăm”

   Chișinău, 22 Aprilie 2013 - Săptămâna Europeană a Imunizării este marcată în perioada 22-27 Aprilie  în toate  țările europene.  Sub sloganul “Să prevenim, să protejăm, să imunizăm”, în această săptămână, la nivel european și național, se promovează vaccinurile prin campanii de informare şi combatere a percepţiilor greşite ale populaţiei.

   În Republica Moldova  Săptămâna  Europeană a Imunizării este organizată de   Ministerul Sănătății în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF. În această săptămână vor avea loc  mai multe activități de informare publică pentru a spori credibilitatea în rândul părinților  în ceea ce privește  calitatea şi importanţa vaccinurilor.

   Medicii de familie și specialiștii de sănătate publică vor desfășura activități de informare cu părinții și vor încuraja familiile să respecte regimul de vaccinare conform Programului național de imunizări. În acest sens va fi ecranizat și un spot video cu genericul

   “Iubiți-i, protejați-i, vaccinați-i”. De asemenea, vor fi organizate emisiuni și dezbateri televizate la subiectul imunizării.

   Joi, 25 Aprilie, ora 11.00, la Ministerul Sănătății se va desfășura o conferință de presă cu participarea Ministrului Sănătății și a Reprezentanților OMS și UNICEF în Moldova, în cadrul căreia vor fi prezentate ultimele date statistice  din domeniul imunizărilor.

   Pentru detalii privind Planul de Acțiuni din cadrul Campaniei dedicată Săptămânii Imunizării în Republica Moldova consultați  www.ms.gov.md și  www.unicef.md

   Pentru mai multă informație privind Săptămâna  Europeană a Imunizării  consultați  http://eiw.euro.who.int/;

   Pentru contact:

   Serviciul de Informare şi Comunicare al  Ministerului Sănătăţii, Tel: 268810, 268850,
   E-mail: massmedia@ms.gov.md

   UNICEF, Irina Lipcanu, Ofițer de presă, tel. 269 235; ilipcanu@unicef.org

   Urmăriți-ne și pe Facebook: 

   http://www.facebook.com/sanatatemoldova
   http://www.facebook.com/UNICEFMoldova?fref=ts

 

 
Search:

 Email this article

unite for children